Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netcompany-Intrasoft: Παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης του ΤΕΕ

Η πλατφόρμα του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες, στους μηχανικούς αλλά και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. 

Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany Group A/S, ηγούμενη κοινοπραξίας, ολοκλήρωσε το εμβληματικό έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη του ΤΕΕ, το οποίο παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Τετάρτη, 15 Μαΐου. 

Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο συγκεντρώνει και συστηματοποιεί γεωχωρική θεσμική πληροφορία σε μια ενιαία διαδικτυακή πλατφόρμα. Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον υφιστάμενο χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, το δομημένο περιβάλλον, όρους και περιορισμούς δόμησης, τις ζώνες αντικειμενικής αξίας καθώς και το καθεστώς προστασίας περιοχών περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου.

Η πλατφόρμα του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες, στους μηχανικούς αλλά και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. 

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft, τόνισε σχετικά: «Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης αποτελεί ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα βήματα προς τον  ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την απλοποίηση των διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις με πολλαπλά οφέλη. Μέσω αυτού, ο πολίτης, ο μηχανικός ή ο επενδυτής, θα μπορεί να λάβει άμεσα ολοκληρωμένη, έγκυρη και ασφαλή πληροφορία, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων του. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Είναι άλλωστε στρατηγική προτεραιότητά μας να συμβάλλουμε καθοριστικά προς ένα βιώσιμο, κοινωνικά υπεύθυνο και ψηφιακά ασφαλές μέλλον για την Ελλάδα μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις