Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Companion.energy συγκεντρώνει 2,1 εκατ. ευρώ για πλατφόρμα ελέγχου ενέργειας σε πραγματικό χρόνο

Η πλατφόρμα αναλύει τα διάφορα ενεργειακά συμβόλαια μιας εταιρείας, συνδυάζοντάς τα με λειτουργικά δεδομένα, για να προβλέψει τις ενεργειακές ανάγκες και το κόστος μιας εταιρείας σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία Companion.energy, έχει συγκεντρώσει 2,1 εκατομμύρια ευρώ από διεθνείς επενδυτές. Η startup με έδρα τη Γάνδη έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις βιομηχανικές εταιρείες να ελέγχουν τη δική τους ζήτηση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

Η πλατφόρμα του βασίζεται στη μηχανική μάθηση και αναλύει τα διάφορα ενεργειακά συμβόλαια μιας εταιρείας, συνδυάζοντάς τα με λειτουργικά δεδομένα, για να προβλέψει τις ενεργειακές ανάγκες και το κόστος μιας εταιρείας για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Με αυτόν τον τρόπο, η ενέργεια όχι μόνο προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην κατανάλωση ενέργειας των βιομηχανικών παραγόντων, αλλά και τους βοηθά να γίνουν πιο βιώσιμοι.

Με το Companion.energy, οι βιομηχανικοί παίκτες μπορούν να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 10-30% στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Παρά το πολύ πρώιμο στάδιο, η Companion.energy έχει ήδη συγκεντρώσει μερικούς εντυπωσιακούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των βελγικών Proximus, Equans στην Ολλανδία και της αυστριακής VERBUND.

Οι κύριοι επενδυτές στην Companion.energy είναι η Übermorgen Ventures και η Cavalry Ventures. Συμμετείχαν επίσης το βελγικό Entourage με επικεφαλής τον Pieterjan Bouten και το ταμείο Imec.istart Future

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις