Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην στελέχη της Deepmind συγκεντρώνουν 220 εκατ. δολάρια για AGI agents

Η εταιρεία αναπτύσσει Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) η οποία είναι ικανή να εκτελεί περισσότερες από μία εργασίες. Διαθέτει τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη πολλαπλών πρακτόρων όπου τα προγράμματα μαθαίνουν από το περιβάλλον τους.

Η “H”, μια Startup με έδρα το Παρίσι και παλαιότερα γνωστή ως Holistic AI, ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων λίγους μήνες μετά την ίδρυση της εταιρείας. Η εταιρεία αναπτύσσει Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) η οποία είναι ικανή να εκτελεί περισσότερες από μία εργασίες με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Διαθέτει τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη πρακτόρων (AI Agents) όπου τα προγράμματα μαθαίνουν από το περιβάλλον τους εκτελώντας διάφορες λειτουργίες σε μια λογική σειρά.

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του ερευνητικού ταλέντου της και για την απόκτηση τεράστιων ποσοτήτων υπολογιστικής και ισχύος δεδομένων. Οι υποστηρικτές περιλάμβαναν τους Accel, UiPath, Bpifrance,  Amazon, FirstMark, Elaia Partners, Eurazeo και τους ιδιώτες επενδυτές Eric Schmidt, Xavier Niel και Yuri Milner. Άλλοι συμμετέχοντες στον γύρο περιλαμβάνουν τις Aglaé Ventures, Creandum, Motier Ventures, Samsung και Visionaries Club του Bernard Arnault.

Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσα πολλά χρήματα τόσο γρήγορα επειδή είναι μια Startup AI που εργάζεται σε νέα μοντέλα με μια εντυπωσιακή ιδρυτική ομάδα. Ο Charles Kantor, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Startup, ήταν πανεπιστημιακός ερευνητής στο Στάνφορντ.

Οι τέσσερις άλλοι συνιδρυτές εργάζονταν προηγουμένως για την DeepMind, την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ανήκει στην Google. Ο Karl Tuyls ήταν διευθυντής έρευνας στην DeepMind, όπου εργάστηκε στη θεωρία παιγνίων και στην έρευνα πολλαπλών πρακτόρων. Ο Laurent Sifre ήταν ένας κύριος επιστήμονας που συνέβαλε σε πολλά από τα εμβληματικά έργα της DeepMind, όπως το AlphaGo, το AlphaFold και το AlphaStar. Πιο πρόσφατα, εργάστηκε επίσης στα μοντέλα Gemini και Gemma AI της Google. Ο Daan Wierstra, ο οποίος θα γίνει επικεφαλής επιστήμονας της H, ήταν ιδρυτικό μέλος της DeepMind. Και, τέλος, ο Julien Perolat εργάστηκε στη θεωρία παιγνίων και στην έρευνα πολλαπλών πρακτόρων στη DeepMind.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις