Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Apple θα ακούει την καρδιά μας

Το σώμα μας παράγει δονήσεις μέσω διαφόρων μηχανισμών όπως οι καρδιακοί παλμοί, η ροή του αίματος και οι κινήσεις των μυών, οι οποίες ταξιδεύουν στα κανάλια των αυτιών μας όπου μετατρέπονται σε ηχητικά κύματα. Παρά την αδυναμία μας να ακούσουμε αυτούς τους εσωτερικούς ήχους λόγω του περιορισμένου εύρους ακοής έχει εφευρεθεί τρόπος μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας υπερήχων που χρησιμοποιεί μικρόφωνα σε καθημερινά ακουστικά για την ανίχνευση αυτών των δονήσεων.

Η Apple κατέθεσε πρόσφατα μια αίτηση για πατέντα που δείχνει ένα ακουστικό να έχει βιο-ασθητηριακά χαρακτηριστικά αλλά η εταιρεία που είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα είναι η Startup από την Βοστώνη, Mindmics. Η Healthtech Startup ιδρύθηκε το 2017, έχει ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς όπως το MassChallenge και χρησιμοποιεί απλά ακουστικά τα οποία παρακολουθούν αυτές τις δονήσεις για να καταγράψουν την υγεία του χρήστη.

Η τεχνολογία της MindMics ονομάζεται In-ear Infrasonic Hemodynography και μπορεί να ανιχνεύσει παθολογικές καταστάσεις όπως η στένωση της αορτής και τα καρδιακά φυσήματα. Αυτή η μη επεμβατική τεχνολογία καταγράφει τις ακουστικές δονήσεις στο αυτί κατά τη διάρκεια των καρδιακών κύκλων, προσφέροντας μια προσιτή μέθοδο για την παρακολούθηση της καρδιακής δραστηριότητας με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας η οποία φτάνει στα επίπεδα των επεμβατικών μεθόδων!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις