Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TikTok: Λανσάρει το πρόγραμμα TikTok Change Makers, εν μέσω δικαστικής διαμάχης με τις ΗΠΑ

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε το πρόγραμμα TikTok Change Makers, το οποίο περιλαμβάνει 50 παγκόσμιους δημιουργούς που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην πλατφόρμα,.

Το TikTok κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την επικείμενη απαγόρευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από την έναρξη νομικής δράσης κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προχωρά και στη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας του. Την Τρίτη, η πλατφόρμα ανακοίνωσε το πρόγραμμα TikTok Change Makers, το οποίο περιλαμβάνει 50 παγκόσμιους δημιουργούς που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην πλατφόρμα και πέρα από αυτήν. Οι δημιουργοί στο πρόγραμμα θα λάβουν υποστήριξη από το TikTok και εκ μέρους κάθε δημιουργού, το TikTok θα δωρίσει 25,000 $ σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, το TikTok ανέδειξε τους 10 δημιουργούς που θα λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει περιβαλλοντικούς ακτιβιστές (Caulin Donaldson, Eli Virkina, Franziska Trautmann) και motivational speakers (Barbara Costello, Alethea Crimmins). Ep;ishw, ο Joel Bervell, κάνει ένα βίντεο για τις φυλετικές ανισότητες στην ιατρική. Υπηρετεί σε μια επιτροπή ηγετών υγειονομικής περίθαλψης που χρηματοδοτείται από τον Λευκό Οίκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το TikTok δεν επιβεβαιωνει ότι αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου του να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια στιγμή do-or-die για το TikTok και η πραγματοποίηση μιας μεγάλης φιλανθρωπικής δωρεάς κάνει την πλατφόρμα να φαίνεται καλή – ακόμα κι αν το 1 εκατομμύριο δολάρια δεν είναι τίποτα για μια εταιρεία που θα μπορούσε να αξίζει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο που θα απαγόρευε το TikTok εάν η ByteDance δεν πουλήσει την εφαρμογή. Ωστόσο, η ByteDance με έδρα την Κίνα δεν δείχνει καμία ένδειξη συμμόρφωσης με αυτές τις απαιτήσεις. Ωστόσο, η μοίρα του TikTok δεν έχει κριθεί ακόμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις