Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Φέρνει το LinkedIn Copilot

Το LinkedIn Copilot αναμένεται να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσει και να βελτιώσει διάφορες εργασίες στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως τα τεράστια αποθέματα δεδομένων του LinkedIn για να εκπαιδεύσει μοντέλα AI για πιο εξατομικευμένα και αποτελεσματικά εργαλεία επαγγελματικής δικτύωσης και αναζήτησης εργασίας.

Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει μια νέα πρωτοβουλία, το LinkedIn Copilot, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που έλαβε το Business Insider. Αυτή η κίνηση υποδηλώνει την πρόθεση της Microsoft να επεκτείνει τη σειρά Copilot με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία περιλαμβάνει ήδη ενσωματώσεις εντός του GitHub, του Office 365 και του Security, στην επαγγελματική πλατφόρμα δικτύωσης LinkedIn.

Το LinkedIn Copilot αναμένεται να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσει και να βελτιώσει διάφορες εργασίες στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως τα τεράστια αποθέματα δεδομένων του LinkedIn για να εκπαιδεύσει μοντέλα AI για πιο εξατομικευμένα και αποτελεσματικά εργαλεία επαγγελματικής δικτύωσης και αναζήτησης εργασίας. Αν και συγκεκριμένες λειτουργίες δεν έχουν αναφερθεί λεπτομερώς, αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική της Microsoft για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη σουίτα προϊόντων της για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Η εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft για 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 έχει ήδη δει την εισαγωγή λειτουργιών AI που στοχεύουν να βοηθήσουν τους χρήστες με τη δημιουργία περιεχομένου, τις πωλήσεις και τις προσλήψεις. Ωστόσο, το LinkedIn Copilot προτείνει μια πιο φιλόδοξη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με τα σχέδια για την ανάπτυξή της να βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια, καθώς δεν αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Microsoft, όπου η εταιρεία αποκάλυψε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

Τα Copilots της Microsoft, που βασίζονται στα μοντέλα GPT της OpenAI, έχουν συμβάλει στην αυτοματοποίηση εργασιών. Αυτά τα εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της Microsoft, καθιστώντας την την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο με αποτίμηση άνω των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία συνεχίζει να αποκαλύπτει νέα προϊόντα και υπηρεσίες AI, όπως η σειρά υπολογιστών “Copilot+” και το “Team Copilot” για συνομιλίες και συσκέψεις στο χώρο εργασίας εντός του Microsoft Teams, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών.

Τα σχέδια της Microsoft για το LinkedIn Copilot αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα στην ευρύτερη στρατηγική AI της εταιρείας, με στόχο την περαιτέρω ενσωμάτωση της AI στην επαγγελματική δικτύωση και την ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών στο LinkedIn. Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται σε μια εποχή που η Microsoft και το LinkedIn κυκλοφόρησαν από κοινού τον Δείκτη Τάσεων Εργασίας 2024, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ενσωμάτωση της AI στον χώρο εργασίας και την αυξανόμενη ζήτηση μεταξύ των εργαζομένων για εργαλεία AI για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του φόρτου εργασίας τους. Πέρα από την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας, η Microsoft βελτιώνει επίσης την προσβασιμότητα και τις πολυγλωσσικές δυνατότητες των προϊόντων της, όπως η εισαγωγή της μετάφρασης βίντεο σε πραγματικό χρόνο στο Microsoft Edge, ο οποίος υποστηρίζει μεταφράσεις Αγγλικών αλλά και πολλών άλλων γλωσσών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις