Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Q*Bird συγκεντρώνει 2,5 εκατ. ευρώ για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από απειλές στον κυβερνοχώρο και μελλοντικές κβαντικές επιθέσεις

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό προϊόν κβαντικής κρυπτογραφίας (QKD) που ονομάζεται Falqon, το οποίο παρέχει ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από μελλοντικούς κβαντικούς υπολογιστές.

 

Η Startup ασφάλειας επικοινωνιών Q*Bird συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην αναδυόμενη αγορά κβαντικής ασφάλειας. Η QDNL Participations και το Cottonwood Technology Fund ηγήθηκαν της χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή του InnovationQuarter. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την κλιμάκωση των πωλήσεων της Falqon και την ανάπτυξη περαιτέρω προϊόντων στον χώρο της κβαντικής ασφάλειας.

Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2022 στο Ντελφτ και στόχος της Q*Bird είναι η προστασία των επικοινωνιών δεδομένων και της ψηφιακής υποδομής, χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία που ξεπερνά τον ανταγωνισμό σε ασφάλεια και κόστος. Η τεχνολογία της παρέχει ασφαλή θεμέλια για το μελλοντικό «κβαντικό διαδίκτυο», στο οποίο οι κβαντικοί υπολογιστές θα συνδέονται σε μεγάλες αποστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό προϊόν κβαντικής κρυπτογραφίας (QKD) που ονομάζεται Falqon, το οποίο παρέχει ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από μελλοντικούς κβαντικούς υπολογιστές.

Η Q*Bird συμμετέχει επί του παρόντος σε μια μεγάλης κλίμακας δοκιμή της τεχνολογίας της στο λιμάνι του Ρότερνταμ, ένα βασικό μέρος της ευρωπαϊκής εμπορικής οικονομίας. Έχει ήδη εξασφαλίσει έναν πελάτη για το Falqon και η σειρά προϊόντων τους πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα αργότερα μέσα στο έτος. Έχει επίσης υπογράψει άλλες τρεις συμβάσεις για την ανάπτυξη κβαντικών δικτύων σε όλη την Ευρώπη και συνεργάστηκε με την Eurofiber για να ενισχύσει την ασφάλεια των δικτύων και των πελατών της.

Σε σύγκριση με άλλες εταιρείες κβαντικής ασφάλειας, η Q*Bird προσφέρει ανώτερη δυνατότητα αναβάθμισης και επεκτασιμότητας, με χαμηλότερο κόστος ανά επιπλέον χρήστη μόλις τεθεί σε εφαρμογή η τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις