Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dogs’ Voice: Πάνω από 800 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τα οφέλη της φιλοξενίας αδέσποτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό φεστιβάλ στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», της Purina Petcare και του οργανισμού Dogs’ Voice

Η νέα κοινή πρωτοβουλία «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», της Purina Petcare® και του οργανισμού Dogs’ Voice, ξεκίνησε το ταξίδι της με στόχο να προβάλει τα σημαντικά οφέλη του δεσμού ανθρώπου – κατοικίδιου και να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους και οικογένειες να φιλοξενήσουν προσωρινά ή να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο.

Η αρχή έγινε με ένα μεγάλο ενημερωτικό φεστιβάλ, στο The Ellinikon Experience Park, που προσέλκυσε περισσότερους από 800 ανθρώπους και είχε σαν αποτέλεσμα οκτώ (8) αδέσποτοι μεγαλόσωμοι σκύλοι μέσης ηλικίας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο καταφύγιο της Dogs’ Voice να βρουν άμεσα προσωρινό ή παντοτινό σπίτι.

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Dogs’ Voice αλλά και της επαφής που είχαν επί τόπου οι επισκέπτες με τα αδέσποτα, καταγράφηκαν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για προσωρινή φιλοξενία και υιοθεσία.

Η ενημέρωση των επισκεπτών πλαισιώθηκε από ένα πρόγραμμα δράσεων που είχαν στόχο να αναδείξουν τις αρχές και τις καθημερινές πρακτικές της υπεύθυνης υιοθεσίας και κηδεμονίας. Ειδικότερα, το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων» και η έμπειρη κτηνιατρική ομάδα της Purina® έδωσαν συμβουλές για την κατανόηση των αναγκών των τετράποδων φίλων, που μπορεί να διασφαλίσει την ευζωία τους αλλά και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων μαζί τους. Επίσης, η «Liberty Guide Dogs» οργάνωσε  βιωματική δράση, διαθέτοντας εκπαιδευμένους σκύλους – οδηγούς που μπορούν μετά από εκπαίδευση να διευκολύνουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία όρασης, αναδεικνύοντας μία ακόμα πτυχή του ισχυρού δεσμού ανθρώπου – ζώου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις «Πολύχρωμες Νομάδες» σε ένα θεατρικό δρώμενο που καλλιεργεί συνείδηση συμπόνοιας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς τα ζώα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, προβλήθηκαν αληθινές ιστορίες ανθρώπων που φιλοξένησαν αδέσποτα και μετέφεραν την εμπειρία φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης που έζησαν ανοίγοντας το σπίτι τους για να υποδεχθούν έναν σκύλο ως κατοικίδιο μέλος της οικογένειάς τους.

Η Σοφία Δουράτσου, Γενική Διευθύντρια της Nestlé Purina® Petcare για την Ελλάδα αναφέρει: «Είμαστε ευτυχείς που η κοινή πρωτοβουλία μας με την Dogs’ Voice, να αυξήσουμε τις φιλοξενίες και τις υιοθεσίες αδέσποτων έκανε μία τόσο δυναμική αρχή. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα εκείνους που έδωσαν ή σκέφτονται να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα αδέσποτο. Η Nestlé Purina® Petcare στηρίζει τις νέες φιλοξενίες και υιοθεσίες της πρωτοβουλίας «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», με εξοπλισμό και τροφή που καλύπτει τις ανάγκες του σκύλου και διευκολύνει την ομαλή ένταξή του στην καθημερινότητα του νέου του σπιτιού. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και δέσμευση για να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή είναι καλύτερη με ένα κατοικίδιο και έτσι να αυξήσουμε τις φιλοξενίες και τις υιοθεσίες απαντώντας στην πολύ μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει με τα αδέσποτα η χώρα μας». 

Η Έλενα Δέδε, ιδρύτρια του οργανισμού Dogs’ Voice, είπε: «Η πρωτοβουλία με τη Nestlé Purina® Petcare μάς βοηθά να απευθυνθούμε ταυτόχρονα σε πολύ κόσμο και να άρουμε κάποια από τα στερεότυπα που υπάρχουν σχετικά με την «καταλληλόλητα» ενός αδέσποτου για φιλοξενία και υιοθεσία. Στην πραγματικότητα, η επιλογή ενός ζώου είναι μια επιλογή ζωής. Επιλέγοντας ένα αδέσποτο επιλέγουμε μια προσωπικότητα και έναν χαρακτήρα που μας ταιριάζει και μπορεί να ενταχθεί και να κάνει καλύτερη τη ζωή για εμάς και για εκείνο. Αυτό άλλωστε είναι και από τα βασικά μηνύματα της πρωτοβουλίας. Και είμαστε χαρούμενοι που μεταδώσαμε αυτό το μήνυμα σε περισσότερους από 800 επισκέπτες κάποιοι από τους οποίους ανταποκρίθηκαν άμεσα δηλώνοντας την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν ζώα που διασώθηκαν από εθελοντές στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις