Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα Startupper Awards 2018 “ενώνουν” το οικοσύστημα και στέλνουν την πρώτη ομάδα στο Ισραήλ!

Ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ, στον εντυπωσιακό χώρο του εσωτερικού incubator της Interamerican, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η εκδήλωση των Startupper Awards 2018 όπου η μεγάλη κοινότητα του Startupper.gr ανέδειξε τις πιο δημοφιλείς και ξεχωριστές ομάδες της ελληνικής Startup σκηνής.

Πάνω από 200 ομάδες συμμετείχαν στα τρίτα Startupper Awards, σχεδόν 6.500 ψήφοι καταμετρήθηκαν, με την επιλογή των ομάδων και την ψηφοφορία να γίνεται από την ίδια την κοινότητα Startups, μέσω της πλατφόρμας της E-Survey. Να σημειώσουμε ότι η Interamerican για δεύτερη χρονιά υποστηρίζει τα βραβεία μας ως μεγάλος χορηγός φιλοξενίας της εκδήλωσης.

Η ομάδα της ChainProof.ai θα πάει με άλλες επτά ομάδες από την Ελλάδα στο DLD Innovation Festival.

Το μεγάλο δώρο της βραδιάς το απένειμε στην ομάδα με τις περισσότερες ψήφους, Chainproof.ai, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν Αμπά, η οποία έγινε η 8η ομάδα που θα συμμετάσχει στο μεγάλο φεστιβάλ καινοτομίας DLD Tel Aviv Innovation Festival τον προσεχή Σεπτέμβριο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Συνολικά βραβεύθηκαν 12 Startup εταιρείες, 3 γυναίκες Startuppers, καθώς και μια πρωτοβουλία της ελληνικής Startup σκηνής.

Στις εναρκτήριες ομιλίες ο Ηλίας Σπυρτιούνας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ενόψει ΔΕΘ.

Ο Γιώργος Μαρκατάτος της Regate, (φωτογραφία επάνω), μίλησε εκ μέρους του ΣΕΚΕΕ για την ελληνική σκηνή και την ανάγκη υποστήριξης και συσπείρωσης των Startups.


Η Σόνια Μουσαβερέ, υπεύθυνη επικοινωνίας της Bayer Hellas, (φωτογραφία επάνω), στάθηκε στην ανάγκη περισσότερων συμμετοχών Biotech και HealthTech Startups στα προγράμματα της εταιρείας.

O Νίκος Πορφύρης, (φωτογραφία επάνω), Επιτελικός Διεθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, μίλησε για την έμφαση που θα δώσει το χρηματιστήριο μέσω της ΕΝΑ στις Scaleups για χρηματοδότηση.

Ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Interamerican, Μάρκος Φραγκουλόπουλος, (επάνω φωτογραφία) έκανε μια παρουσίαση του εσωτερικού incubator καινοτομίας της εταιρείας και τα θετικά αποτελέσματα που έχει μέχρι στιγμής.

Τέλος, ο Σπύρος Αρσένης από το NBG Business Seeds και η Ρούλα Μπαχταλιά από την Eurobank αναφέρθηκαν στα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις για Startups που προσφέρουν, με την Eurobank να ανοίγει τη πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (Crowdfunding) μετοχικού κεφαλαίου Startups το προσεχές Φθινόπωρο.

O Δημήτρης Γερογιάννης της Chainproof.ai και η πρέσβειρα του Ισραήλ, κ. Ιρίτ Μπεν Αμπά.

Στην κατηγορία, EARLY STAGE STARTUPS την πρώτη θέση σε ψήφους και τους περισσότερους συνολικά (413), πήρε η ομάδα του Egg, Chainproof.ai, με ένα εργαλείο πιστοποίησης έργων τέχνης μέσω blockchain, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Olwyc, με μια πλατφόρμα εύρεσης πάρτι και εκδηλώσεων σε μπαρ, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Yammas, η προσφέρει κεράσματα σε μπαρ εξ’ αποστάσεως μέσω app.

Στην κατηγορία MATURE STARTUPS την πρώτη θέση πήρε η e-table, η οποία προσφέρει κρατήσεις εστιατορίων online, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Owiwi, με ένα παιχνίδι – εργαλείο επιλογής προσωπικού. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η CityCrop με ένα θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων.

Στην κατηγορία SCALEUP STARTUPS νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η Doctor anytime, με ραντεβού γιατρών online και ακολούθησαν οι Douleutaras.gr για εύρεση επαγγελματιών και τεχνικών για το σπίτι και Blueground η οποία προσφέρει καταλύματα πολυτελείας για μακροχρόνιες μισθώσεις.

O Μάρκος Φραγκουλόπουλος της Interamerican παραδίδει το βραβείο στην Hands Up.

Στην κατηγορία των SOCIAL IMPACT STARTUPS είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ομάδα της HANDS UP, με ένα ψηφιακό εργαλείο νοηματικής γλώσσας και ακολούθησε αυτή της DOGS’ VOICE, με μια πλατφόρμα περίθαλψης και υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με crowdfunding, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε αυτή της A million senses η οποία προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες για άτομα με αυτισμό.

Η Αλεξία Κωτσή της Funkmartini.

Στη κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΕΣ STARTUPPERS νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Κωτσή από την FUNKMARTINI, ακολούθησε η Χαρά Στάθη από την HANDS UP, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αθηνά-Πωλίνα Ντόβα από την Owiwi.

Τέλος, το βραβείο των πρωτοβουλιών και δομών της ελληνικής Startup σκηνής πήγε στο Egg.

H ομάδα του Startupper.gr ανακοίνωσε τις νέες πρωτοβουλίες της για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Την δημιουργία online βάσης δεδομένων όλων των Startups και δομών του χώρου.
  • Την ενίσχυση του αγγλόφωνου Site Emeastartups.com.
  • Την προώθηση του αγγλικού περιεχομένου σε ειδησεογραφικά sites του εξωτερικού.
  • Την έκδοση περιοδικού για το ελληνικό Startup οικοσύστημα.

Τέλος, εκτός από το μεγάλο βραβείο στην πιο δημοφιλή Startup, η οποία θα πάει Ισραήλ μαζί με άλλες επτά ομάδες, οι πρώτοι πέντε των πρώτων κατηγοριών πήραν τέσσερα Smartphones και ένα Tablet της Huawei ενώ κληρώθηκαν και δυο σημαντικά δώρα από την Spaces, με δωρεάν χρόνο και εκπτώσεις στους χώρους γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα και το εξωτερικό. Τα δώρα αυτά κέρδισε η Hands Up και ο Douleutaras.gr
Επίσης, σε κλήρωση ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο από την Interamerican κέρδισε η Hands Up.


Επίσης, η Εθνική Τράπεζα μέσω του Σπύρου Αρσένη, ανακοίνωσε για τις πρώτες ομάδες την πρόσβαση στα καινούργια υποστηρικτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για Startups της τράπεζας, ενώ όλοι οι νικητές παρέλαβαν και ένα πιστωτικό κουπόνι για πρόσβαση στο μοναδικό κατάστημα ψηφιακών περιοδικών και βιβλίων, ReadPoint. Τέλος, οι πρώτες ομάδες θα παραλάβουν και δώρα από την Yolenis, ενώ τα βραβεία ήταν μια ιδέα και υλοποίηση της B3D.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις