Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mistral: Λανσάρει το Codestral Model, GenAI λογισμικό ικανό να παράγει κώδικα υπολογιστή

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Mistral AI προσπαθεί να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

Η γαλλική startup τεχνητής νοημοσύνης Mistral AI αναπτύσσει γενετικό λογισμικό AI (GenAI) ικανό να παράγει κώδικα υπολογιστή. Το Codestral, όπως ονομάζεται το μοντέλο, εκπαιδεύεται σε ένα σύνολο δεδομένων με περισσότερες από 80 γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των Python, Java, C, C++, JavaScript και Bash, ανέφερε η Mistral AI σε δελτίο τύπου την Τετάρτη (29 Μαΐου) ανακοινώνοντας την κυκλοφορία. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Mistral AI προσπαθεί να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.
Το Codestral μπορεί να ολοκληρώσει λειτουργίες κωδικοποίησης, να γράψει δοκιμές και να ολοκληρώσει οποιονδήποτε μερικό κώδικα χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό συμπλήρωσης στη μέση, σύμφωνα με την έκδοση. Οι προγραμματιστές που αλληλεπιδρούν με το Codestral μπορούν να μάθουν από αυτό και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην κωδικοποίηση, μειώνοντας τον κίνδυνο σφαλμάτων. Λειτουργεί μέσω ενός κοινόχρηστου τελικού σημείου API και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό προηγμένων εφαρμογών AI.
Η εταιρεία προσέλαβε την πρώην CFO του Foursquare, Marjorie Janiewicz, ως την πρώτη γενική διευθύντρια της στις ΗΠΑ αυτό το μήνα και στοχεύει να αξιοποιήσει τη νέα ζήτηση από εταιρείες που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στα μοντέλα και τις υπηρεσίες AI που παρέχονται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η OpenAI και η Google.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις