Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sony Pictures Entertainment: Θα χρησιμοποιήσει την AI για εξορθολογισμό της παραγωγής ταινιών και τη μείωση του κόστους

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Sony για την AI αποσκοπεί στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για να καταστήσει την παραγωγή ταινιών και τηλεόρασης πιο οικονομικά αποδοτική, διατηρώντας παράλληλα τη δημιουργική ακεραιότητα.

Η Sony Pictures Entertainment φαίνεται πως μπαίνει στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και υιοθετεί την χρήση της, με στόχο τον εξορθολογισμό της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής και τη μείωση του κόστους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tony Vinciquerra, τόνισε πρόσφατα την εστίαση της εταιρείας στη χρήση AI για την παραγωγή ταινιών και εκπομπών, επηρεάζοντας ενδεχομένως τομείς όπως τα κινούμενα σχέδια, τα οπτικά εφέ και το post-production.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Sony για την AI αποσκοπεί στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για να καταστήσει την παραγωγή ταινιών και τηλεόρασης πιο οικονομικά αποδοτική, διατηρώντας παράλληλα τη δημιουργική ακεραιότητα. Ο διευθύνων σύμβουλος Tony Vinciquerra αναγνώρισε ότι οι συμφωνίες που προκύπτουν από τις πρόσφατες απεργίες και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με συνδικάτα όπως η IATSE και η Teamsters θα διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Sony Pictures παραμένει προσηλωμένη στη διερεύνηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης για να εξερευνήσει διάφορες πτυχές της κινηματογράφησης, μειώνοντας ενδεχομένως την ανάγκη για μεγάλα συνεργεία και επιταχύνοντας εργασίες που παραδοσιακά απαιτούν σημαντική ανθρώπινη εργασία.
Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στο Χόλιγουντ έχει έρθει αντιμέτωπη με σημαντική αντίδραση από συνδικάτα και δημιουργικούς επαγγελματίες που ανησυχούν για την εξαφάνιση θέσεων εργασίας και τις ηθικές επιπτώσεις της τεχνολογίας. Οι πρόσφατες απεργίες συγγραφέων και ηθοποιών υπογράμμισαν αυτές τις ανησυχίες, οδηγώντας σε διαπραγματεύσεις που έθεσαν όρια στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία. Οι ηθοποιοί φωνής έχουν επίσης καταθέσει αγωγή κατά της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης της δουλειάς τους μέσω ομοιοτήτων με την AI.
Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην κινηματογραφική βιομηχανία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Ο ιδρυτής της DreamWorks, Jeffrey Katzenberg, προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσει το κόστος των ταινιών κινουμένων σχεδίων κατά 90%, διαταράσσοντας ενδεχομένως την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής που κάποτε απαιτούσε εκατοντάδες καλλιτέχνες και αρκετά χρόνια για να δημιουργήσει μια ταινία κινουμένων σχεδίων παγκόσμιας κλάσης.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις