Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρυσή διάκριση για τη Schneider Electric στα Cloud Computing Awards

Το πρώτο βραβείο αφορά στην ολοκληρωμένη λύση EcoStruxure IT, ενώ το δεύτερο βραβείο αφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, που παρέχουν ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην ενότητα Cloud Security.

 

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διακρίθηκε με 2 βραβεία gold στα Cloud Computing Awards 2024. Το πρώτο βραβείο αφορά στην ολοκληρωμένη λύση EcoStruxure IT (λογισμικό διαχείρισης υποδομής data centers), πιο συγκεκριμένα τα λογισμικά EcoStruxure IT Expert and IT Advisor, στην κατηγορία Infrastructure-as-a-Service / IaaS. Ενώ το δεύτερο βραβείο αφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, που παρέχουν ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην ενότητα Cloud Security.

Το EcoStruxure IT συμβάλλει στην ασφαλή διαχείριση data centers μέσω της επίβλεψης και της μέτρησης ενέργειας καλύπτοντας ένα εύρος σύνθετων, υβριδικών IT υποδομών. Με αφορμή τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία (European Energy Efficiency Directive) για την ενεργειακή απόδοση που αποσκοπεί στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη, τα λογισμικά EcoStruxure IT Expert and IT Advisor, διαθέτουν λειτουργίες, όπως sustainability dashboards και reporting, οι οποίες ενδείκνυται για τον υπολογισμό και τη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας των data centers.

Σε δεύτερο επίπεδο ξεχώρισε η κυβερνοασφάλεια στα data centers μέσω των αξιόπιστων λύσεων της Schneider Electric. Το white paper 216, Cybersecurity Guidance for Data Center Power and Cooling Infrastructure Systems, παρέχει ένα γενικό checklist με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί το cybersecurity σε κάθε data center.

Η Δανάη Μανωλή, Data Center Segment & EcoStruxure Sales Manager της Schneider Electric για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή για αυτές τις βραβεύσεις καθώς αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια μας να προσφέρουμε πρωτοποριακές, βιώσιμες και ασφαλείς λύσεις στον κλάδο των data centers. Οι αξίες της καινοτομίας, και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και της εξασφάλισης υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αποτελούν μεταξύ άλλων, καίριες προτεραιότητες της Schneider Electric και κινητήριες δυνάμεις για την ενίσχυση των υποδομών IT σε πληθώρα εφαρμογών από μικρά Computer Rooms μέχρι hyperscale Data Center».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις