Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 9ο Συνέδριο της ΙΤS Hellas έρχεται 5 και 6 Ιουνίου – Στο επίκεντρο τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών στην Ελλάδα

Τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών διαμορφώνουν ήδη το μέλλον των μεταφορών και της εφοδιαστικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Οι εξελίξεις στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών στην Ελλάδα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο τον Ioύνιο, και οι εγγραφές για το  9ο ITS Hellas Conference 2022: Transportation & Logistics: Research. Reshape. Innovate που θα λάβει χώρα στην Αθήνα (05 και 06/6, Royal Olympic) έχουν ξεκινήσει. Το  ετήσιο συνέδριο της ITS Hellas αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο των μεταφορών στη χώρα μας και προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών σε ένα τομέα που βιώνει τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές σήμερα.  
Το  9ο Συνέδριο του Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών στην Ελλάδα (ITS Hellas) φιλοδοξεί να φέρει ξανά στην ελληνική δημόσια συζήτηση τα μεγάλα τεχνολογικά ζητήματα που αφορούν το μετασχηματισμό των μεταφορών και της εφοδιαστικής και θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Το συνέδριο θα προλογίσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  κ. Χ.Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ.Δ.Παπαστεργίου,  ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕK) Καθ. Α. Κυριαζής, η, Πρόεδρος ΙΤS Hellas, Διευθύντρια Ερευνών, Αν. Διευθύντρια ΕΚΕΤΑ/ ΙΜΕΤ, κ. Γ. Αϋφαντοπούλου και ο  Αντιπρόεδρος ITS Hellas, Πρόεδρος ERTICO-ITS Europe, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ , κ.Α.Αμδίτης.  Στις κύριες συνεδρίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον κόσμο της έρευνας, των επιχειρήσεων, τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί πώς το τρίγωνο Έρευνα –Πολιτική– Καινοτομία, μπορεί να λειτουργήσει δυναμικά για να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιείται παράλληλη έκθεση με τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται από εγχώριες πρωτοβουλίες, καινοτόμες δράσεις, πιλοτικά ερευνητικά έργα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα.
Τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών διαμορφώνουν ήδη το μέλλον των μεταφορών και της εφοδιαστικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τη χώρα μας, οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν σημαντικούς μοχλούς ώθησης της καινοτομίας με ισχυρές αναπτυξιακές διαστάσεις και σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, τους τελικούς χρήστες και το περιβάλλον. Την ανάπτυξη των κατάλληλων προϋποθέσεων για την προώθηση των ελληνικών τεχνολογικών λύσεων, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας στις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, θέτει ως στόχο o  «Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών» (ITS Hellas), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία αστικής ευθύνης, η οποία ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα μετράει περισσότερο από 30 μέλη από το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τον ακαδημαϊκό/ερευνητικό κόσμο.
Οι δραστηριότητες του ITS Hellas καλύπτουν και τα τέσσερα πεδία των μεταφορών, όπως αυτά έχουν οριστεί διεθνώς, δηλαδή τις οδικές, τις θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και τις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (υποδομές μεταφορών, τεχνολογίες οχημάτων, επικοινωνίες, τεχνολογίες τηλεματικής, ανάπτυξη λογισμικού και εξοπλισμού, κοινωνικοοικονομικά θέματα, διαχείριση μέσων μεταφοράς, διαχείριση κυκλοφορίας κτλ.). Από τους βασικούς σκοπούς του ITS Hellas είναι η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών, η υποστήριξη και παροχή επιμορφωτικών προγραμμάτων σε θέματα ΕΣΜ, η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή των πληροφοριών και η διάδοση των αποτελεσμάτων της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α).
Το 9o ITS Hellas διοργανώνει εκ μέρους του ITS Hellas, η ερευνητική ομάδα ISENSE Group του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ και φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Χορηγοί είναι το I-SENSE Grouo του ΕΠΙΣΕΥ, το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, η Deeptraffic η Anytime και η iLink ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το metaforespress.gr  και η T-PRESS.
Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή ΕΔΩ.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις