Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sporos: Τα παιδικά σνακ όπως πρέπει να είναι – χωρίς ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά!

Τα σνακ του Sporos είναι φτιαγμένα από βιολογικές πρώτες ύλες και εξασφαλίζουν υψηλή διατροφική αξία και γεύση

Τα Sporos σνακ δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη για φρέσκα, υγιεινά και θρεπτικά σνακ για παιδιά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού ή συντηρητικών, προσφέροντας στους γονείς μια εύκολη και υγιεινή λύση για την ισορροπημένη διατροφή των μικρών τους. Σνακ φτιαγμένα από βιολογικές πρώτες ύλες και με τη συμβολή καταρτισμένης επιστημονικής ομάδας και σεφ, εξασφαλίζουν υψηλή διατροφική αξία και γεύση.

Σε έναν κόσμο όπου οι γονείς επιδιώκουν καθημερινά το καλύτερο για τα παιδιά τους, η ομάδα του Sporos αναγνώρισε μια κοινή πρόκληση: την έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία φρέσκων, θρεπτικών και νόστιμων σνακ. Αυτή η ανάγκη αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του Sporos, μιας εταιρείας που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στην παιδική διατροφή, προσφέροντας υγιεινές και γευστικές επιλογές, έτοιμες να ικανοποιήσουν τις διατροφικές ανάγκες των μικρών μας φίλων καθώς και των πιο απαιτητικών γονέων.

Η ιδέα για παιδικά σνακ, ξεκίνησε από την Έρη, μια μαμά που αφιέρωνε πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας για το παιδί της, και την Άννα Μαρία, αθλητική διατροφολόγο με μεγάλη εμπειρία στη διατροφική ανάλυση συνταγών και στην ενημέρωση μεγάλων και μικρών σχετικά με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι δύο ιδρύτριες, δημιούργησαν μια σειρά από φρέσκα, χειροποίητα, θρεπτικά και νόστιμα σνακ για παιδιά, όπως θα τα έφτιαχνε κάθε γονιός στο σπίτι του.

«Επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που οι γονείς αντιμετωπίζουν τη διατροφή των παιδιών τους και να βοηθήσουμε στην υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία, δίνοντας όμως πίσω σε κάθε μαμά και μπαμπά κάτι σημαντικό: λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για τους ίδιους και την οικογένειά τους», αναφέρει η Έρη Χρηστογιάννη, συνιδρύτρια του Sporos Meals.

Με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας τους, που αποτελείται από παιδίατρο και παιδοδιατροφολόγο, δημιουργήθηκαν πρωτότυπα σνακ με “κρυμμένα” όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο, όπως είναι το κράκερ ρεβιθιού, το μπισκότο βρώμης με λιναρόσπορο, τα κριτσίνια μήλου με κουρκουμά, τα κράκερ με κακάο και μέλι, τα μπαλάκια ενέργειας με γεύση τσουρέκι και άλλα.

«Τα σνακ για παιδιά που δημιουργήσαμε είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη σωστή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, σε συνδυασμό με μια γενικότερη ισορροπημένη διατροφή», δηλώνει η Άννα Μαρία Βολανάκη, συνιδρύτρια της εταιρείας. «Μαζί με τον σεφ της ομάδας μας, πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δοκιμές μέχρι να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, ακριβώς όπως το είχαμε φανταστεί».

O Sporos θέτει νέα πρότυπα στην παιδική διατροφή, προσφέροντας καινοτόμα και υγιεινά παιδικά σνακ. Η δέσμευσή μας είναι να καλλιεργήσουμε υγιείς διατροφικές συνήθειες από μικρή ηλικία, δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις