Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Decade Energy συγκεντρώνει 3,6 εκατ. ευρώ για την απαλλαγή του στόλου logistics από εκπομπές άνθρακα

Η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης των φορτηγών είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου η Ευρώπη να επιτύχει τον στόχο της για μείωση των εκπομπών κατά 24% έως το 2030.

Η Decade Energy, ο γαλλικός πάροχος υπηρεσιών ηλεκτροδότησης logistics και διαχείρισης ενέργειας, συγκέντρωσε 3,6 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση Seed για να επιταχύνει την απαλλαγή των στόλων logistics από τις εκπομπές άνθρακα.
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον ιδρυτή της Volta Trucks και την ομάδα πίσω από τη λύση Truck-as-a-Service, οι οποίοι από το 2019 έχουν βοηθήσει μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες logistics να μεταβούν σε ηλεκτρικούς στόλους.
Η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης των φορτηγών είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου η Ευρώπη να επιτύχει τον στόχο της για μείωση των εκπομπών κατά 24% έως το 2030.
Οι οδικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 22% των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα φορτηγά και τα ημιφορτηγά αντιπροσωπεύουν περίπου το μισό, περίπου το 10%.
Ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον εξηλεκτρισμό των λεωφορείων, οι τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών (ZE) εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% του ευρωπαϊκού στόλου φορτηγών.
Η Decade Energy παρέχει στις εταιρείες logistics ολιστικές, αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις που επιτρέπουν τον εξηλεκτρισμό των στόλων επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων.
Η απαραίτητη υποδομή για τη λειτουργία ενός ηλεκτροκίνητου στόλου είναι πολύπλοκη και κατακερματισμένη. Οι εταιρείες εφοδιαστικής πρέπει να συνδυάσουν και να διαχειριστούν οι ίδιες αυτά τα συστήματα, με αποτέλεσμα δαπανηρές εγκαταστάσεις και αναποτελεσματικότητα.
Η Decade Energy απλοποιεί τη διαδικασία ηλεκτροδότησης, με την ενσωμάτωση και διαχείριση αυτών των συστημάτων για τους πελάτες, ενισχύοντας τόσο τη λειτουργική όσο και την περιβαλλοντική απόδοση για τους παρόχους logistics. Αυτή η προσέγγιση καθιστά τα ηλεκτρικά οχήματα ανταγωνιστικά ως προς το κόστος σε σχέση με το ντίζελ και θα εξοικονομήσει εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις