Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BlackWood Ventures εξασφαλίζει 14 εκατ. ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου

Η BV επικεντρώνεται κυρίως στο fintech, το web 3.0 και το cleantech.

Η BlackWood Ventures (BV), ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων με γνώμονα το δίκτυο και την τεχνολογία, ανακοίνωσε το 2ο κλείσιμο του πρώτου της ταμείου, BlackWood Ventures Fund I, συγκεντρώνοντας συνολικά 14 εκατομμύρια ευρώ.
Το ταμείο χρησιμοποιεί μια συστηματική προσέγγιση για να εντοπίσει και να επενδύσει στις πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο σε όλη την Ευρώπη. Η BV επικεντρώνεται κυρίως στο fintech, το web 3.0 και το cleantech. Έχει πραγματοποιήσει 12 επενδύσεις, υποστηρίζοντας ιδρυτές στη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2023.
Η πρόοδος αυτή καταδεικνύει ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι εντός χρονοδιαγράμματος όσον αφορά το μέγεθος του χαρτοφυλακίου του και τη χρονική διαφοροποίηση και τονίζει την ικανότητά  να κλείνει διασυνοριακές συμφωνίες επιχειρηματικών συμμετοχών.
Η ομάδα έχει δημιουργήσει περισσότερες από 100 συνεργασίες με κορυφαίους επιταχυντές, πανεπιστήμια και θερμοκοιτίδες σε όλη την Ευρώπη για να βρει τις πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Οι επενδυτές σε αυτόν τον γύρο αποτελούνταν κυρίως από ιδιώτες επενδυτές από τις σκανδιναβικές χώρες, επιχειρηματίες και οικογενειακά γραφεία. Το BlackWood Ventures Fund I παραμένει ανοιχτό για περαιτέρω επενδύσεις.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις