Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Dataform Lab συγκεντρώνει 1.1 εκατ. λίρες για κατασκευές εκτός εργοταξίου, μέσω της πλατφόρμας λογισμικού της

Επικεφαλής του γύρου ήταν η Marathon Venture Capital.

Η tech Startup κατασκευών Dataform Lab συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύρια λίρες, σε γύρο χρηματοδότησης Seed, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις σε κατασκευές εκτός εργοταξίου μέσω της πλατφόρμας λογισμικού της. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Marathon Venture Capital.

Ο κατασκευαστικός κλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πιέσεις για αύξηση της αποδοτικότητας λόγω των εκτεταμένων ελλείψεων στέγασης. Η κατασκευή εκτός εργοταξίου, η οποία περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση κτιρίων σε εργοστάσια και όχι επί τόπου, δεσμεύεται να παραδώσει κτίρια που είναι φθηνότερα και ταχύτερα στην κατασκευή χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα. Ως αποτέλεσμα, ένα σημαντικό μέρος των νέων κτιρίων παγκοσμίως κατασκευάζονται εκτός των εγκαταστάσεων.

Η Dataform υποστηρίζει ότι η αυτοματοποίηση εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται επαρκώς στον κλάδο. Σε πολλές προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής εκτός των εγκαταστάσεων, η εργασία παραμένει κυρίως χειρωνακτική και η μετάφραση των σχεδίων σε πληροφορίες παραγωγής είναι μια μακρά διαδικασία.

Η πλατφόρμα της DataForm Lab επιτρέπει στους κατασκευαστές να δημιουργούν, να προσομοιώνουν και να συγκρίνουν αυτοματοποιημένα σχέδια γραμμών παραγωγής. Η εταιρεία συνεργάζεται με κατασκευαστές εκτός εγκαταστάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σκανδιναβία. Η πλατφόρμα της χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές 3D και 2D συστημάτων ξυλείας και χάλυβα για την ολοκλήρωση οικιστικών, εμπορικών, εκπαιδευτικών και ξενοδοχειακών έργων.

Η ιδρύτρια Εύα Μαγνήσαλη σχολίασε: «Είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε τις τρέχουσες αντιλήψεις της βιομηχανίας σχετικά με την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό. Η αποστολή μας είναι να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα στον τομέα των κατασκευών βελτιστοποιώντας την κατασκευαστική απόδοση των εργοστασίων εκτός των εγκαταστάσεων. Μόλις αυτοματοποιηθούν οι καθημερινές ροές εργασίας σχεδιασμού και κατασκευής, η ενσωμάτωση τεχνολογιών αυτοματισμού παραγωγής γίνεται πιο εύκολη.»

Ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, πρόσθεσε: «Τα κτίριά μας εξακολουθούν να κατασκευάζονται χειρωνακτικά, όχι να παράγονται από μηχανές. Η αυτοματοποίηση εξακολουθεί να μην παρατηρείται πουθενά σε έναν από τους μεγαλύτερους τομείς της οικονομίας. Η Εύα φέρνει ένα σπάνιο μείγμα πρακτικής εμπειρίας στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη ρομποτική, μαζί με μια αδιάκοπη προσπάθεια να θέσει τον αυτοματισμό στην εργασία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε και θα βοηθήσουμε να προχωρήσει το όραμά της.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις