Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rocket Lab: Έρχεται χρηματοδότηση ύψους 24 εκατ. δολαρίων, για να ενισχύσει την παραγωγή ηλιακών κυψελών διαστημικής ποιότητας

Η νέα χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα χρηματικό ποσό 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του νόμου CHIPS and Science Act από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2022.

Η Rocket Lab είναι έτοιμη να συγκεντρώσει περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για να ενισχύσει την παραγωγή των σύνθετων ημιαγωγών της, γνωστών και ως ηλιακών κυψελών, οι οποίοι παρέχουν ενέργεια σε δορυφόρους και διαστημόπλοια.
Η χρηματοδότηση, η οποία θα πάει στη θυγατρική της Rocket Lab, SolAero Technologies, θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής σύνθετων ημιαγωγών της εταιρείας κατά 50% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Οι ηλιακές κυψέλες της Rocket Lab έχουν χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία εκατοντάδων δορυφόρων και διαστημικών σκαφών, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και εμπορικών αστερισμών όπως ο αστερισμός δορυφορικού διαδικτύου της OneWeb.
Εκτός από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, η πολιτεία του Νέου Μεξικού – όπου εδρεύει η SolAero – δεσμεύτηκε να παρέχει χρηματοδότηση και κίνητρα αξίας 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις της στην Αλμπουκέρκη και να δημιουργήσει περισσότερες από 100 άμεσες θέσεις εργασίας στον τομέα της παραγωγής, ανέφερε η Rocket Lab σε δήλωση.
Η νέα χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα χρηματικό ποσό 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του νόμου CHIPS and Science Act από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2022. Στοχεύει στην αναζωογόνηση της εγχώριας κατασκευής ημιαγωγών και στην αύξηση της ανθεκτικότητας της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η Rocket Lab απέκτησε τη SolAero, η οποία λειτουργεί μια μονάδα παραγωγής ~ 115,000 τετραγωνικών ποδιών, το 2022 για 80 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είναι μία από τις μόλις δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες που ειδικεύεται στην παραγωγή σύνθετων ημιαγωγών διαστημικής ποιότητας, ανθεκτικών στην ακτινοβολία ή ηλιακών κυψελών διαστημικής ποιότητας. Η SolAero είναι καθετοποιημένη, εκτός από τις ηλιακές κυψέλες, η εταιρεία κατασκευάζει επίσης ηλιακούς συλλέκτες και μονάδες ισχύος.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις