Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BORRN: Φέρνει “επανάσταση” στον τρόπο που οι startups καινοτομούν και μειώνει στο μισό το χρόνο εισόδου τους στην αγορά 

Μια διαφορετική εταιρεία υποστήριξης και ανάπτυξης των startups φέρνουν οι επιχειρηματίες και ιδρυτές της REBORRN, Γιώργος Βαρέλογλου και Κώστας Μάντζιαρης, σε συνεργασία με τη Ματίλντα Νατάν, επαγγελματία με 12ετή εμπειρία στην ευρωπαϊκή startup κοινότητα.

Μια διαφορετική προσέγγιση στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων παρουσιάζει η BORRN, μια νέα εταιρεία με έδρα την Αθήνα που συνεργάζεται με ιδρυτές startups, μειώνοντας στο μισό το χρόνο εισόδου τους στην αγορά και επιταχύνοντας τις καινοτόμες λύσεις τους που αλλάζουν τον κόσμο.

Με εργαλεία το storytelling, το design και την τεχνολογία, σε συνδυασμό με την εμπειρία σε operations, η BORRN φιλοδοξεί να υπερβεί τα συμβατικά μοντέλα των Venture Studios & Venture Capitals, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες σε ιδρυτές σε οποιονδήποτε τομέα παγκοσμίως.

Η εταιρεία αποτελεί το νέο επιχειρηματικό βήμα των ιδρυτών της REBORRN, Γιώργου Βαρέλογλου και Κώστα Μάντζιαρη, δύο ανθρώπων που έχουν περάσει από διάφορα στάδια του επιχειρείν, σε συνεργασία με την Ματίλντα Νατάν, επαγγελματία με 12ετή εμπειρία στην ευρωπαϊκή startup κοινότητα και σε εταιρείες όπως η Groupon, η Deliveroo, και η Zego. Οι τρεις ιδρυτές της BORRN φιλοδοξούν να βοηθήσουν τις startups μέσω μιας πλατφόρμας φιλικής προς επιχειρηματίες που χρειάζονται καθοδήγηση σε όλο το προ-επιχειρηματικό τους ταξίδι: από τον καθορισμό των business μοντέλων και τον σχεδιασμό των προϊόντων τους, μέχρι την έναρξη νέων επιχειρήσεων και τη χάραξη καινοτόμων στρατηγικών εισόδου στην αγορά.

Αιτία για την ίδρυση της BORRN ήταν η από κοινού διαπίστωση των τριών ιδρυτών πως οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς πρέπει να είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστικές στην κοστολόγησή τους, να κατανοούν σε βάθος τις σχετικές επιχειρηματικές ανάγκες, και να είναι αρκετά γρήγορες ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς τους.

Το νέο τους εγχείρημα στηρίζεται, επίσης, στην πεποίθηση ότι το Ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας είναι πια ώριμο και ευέλικτο, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης ως προς τις επιδόσεις του οικοσυστήματος, ενώ παράλληλα το διεθνές πλέον αποτύπωμα της REBORRN ευνοεί συνεργασίες με περισσότερες startups σε όλη την Ευρώπη.

Ήδη η BORRN έχει βοηθήσει διαφορετικές startups να πετύχουν σημαντικά ορόσημα, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της να μετατρέψει τα οράματα σε επιτεύγματα. Η τελευταία της συνεργασία με τον Δημήτρη Μέμο, πρώην Διευθύνων Σύμβουλο του MarineTraffic και έμπειρο επιχειρηματία, έρχεται με την μορφή της hoper, της νέας εταιρείας που ξεκίνησε τις λειτουργίες της τον Μάιο και υπόσχεται να φέρει επανάσταση στις μεταφορές και μετακινήσεις στα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρεία προγραμματισμένων πτήσεων με ελικόπτερο στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει μια καινοτόμο υπηρεσία αεροπορικής συνδεσιμότητας, ενώνοντας την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο με πιο δυσπρόσιτα ελληνικά νησιά μέσα από ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, και μειώνοντας δραματικά τον χρόνο της μεταφοράς.

Σε αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια, η BORRN έπαιξε κομβικό ρόλο, συμβάλλοντας στην βελτίωση του επιχειρηματικού αφηγήματος της hoper, τον σχεδιασμό προϊόντων, και την συνολική εμπειρία του πελάτη. Η στρατηγική συνεισφορά της, μάλιστα, οδήγησε και στον διορισμό της Ματίλντα Νατάν, στο συμβούλιο διεύθυνσης της εταιρείας.

«Όπως ακριβώς και μια start-up μπορεί να έχει διαφορετικό σημείο εκκίνησης και στην πορεία να οδηγηθεί στην πραγματική αξία και τον αντίκτυπο, έτσι και η συνεργασία μου με την ομάδα της REBORRN είχε μια απροσδόκητη εξέλιξη», εξηγεί χαρακτηριστικά η Ματίλντα Νατάν, CEO και συνιδρύτρια της BORRN. «Ξεκίνησε από το Sunday Club, μια προσπάθεια υποστήριξης της τρίτης ηλικίας σχετικά με θέματα τεχνολογίας, ωστόσο η αγορά δεν ανταποκρίθηκε όπως περιμέναμε. Αξιοποιήσαμε, όμως, την ομάδα που δημιουργήσαμε -η οποία είχε συμπληρωματικές δεξιότητες και μεγάλη εμπειρία στο επιχειρηματικό οικοσύστημα- και αλλάξαμε τον προσανατολισμό των προσπαθειών μας. Η αγάπη μας για την νεοφυή επιχειρηματικότητα, καθώς και η ανάγκη για ουσιαστικό mentoring που εντοπίσαμε στο ελληνικό οικοσύστημα, μας οδήγησαν τελικά στην ιδέα της καθοδήγησης της νέα γενιάς επιχειρηματιών.»

«Δουλεύοντας μαζί με την αφοσιωμένη και παθιασμένη ομάδα ειδικών της BORRN, μπορέσαμε να μεταβούμε από ένα business plan σε μια επιχείρηση που έχει ξεκινήσει πλήρως τις δραστηριότητές της μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Αυτό, από μόνο του, μείωσε δραματικά τον χρόνο για το Go-To-Market μας», αναφέρει με τη σειρά του ο Δημήτρης Κόσσυφας, CCO της hoper.

Οι ιδρυτές της REBORRN, Γιώργος Βαρέλογλου και Κώστας Μάντζιαρης, συμπληρώνουν: «Παρόλο που το βασικό πελατολόγιο της REBORRN αποτελείται κυρίως από μεγαλύτερες και διεθνείς επιχειρήσεις, ανέκαθεν η υποστήριξη των founders και των ιδεών τους αποτελούσε για εμάς προτεραιότητα. Ήδη ο χρόνος και οι πόροι που επενδύουμε στο κομμάτι αυτό ήταν αρκετοί, και έτσι προχωρήσαμε στην δημιουργία μιας ανεξάρτητης εσωτερικής ομάδας, κατάλληλης να υποστηρίξει νέες ιδέες και τις ιδρυτικές τους ομάδες.»

Η BORRN, αποτελείται από μια μικρή ομάδα storytellers, επενδυτών και operators με πολύτιμη εμπειρία που υπόσχεται να στηρίξει την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, συνδυάζοντας την έντονη επιχειρηματική οξυδέρκεια με τη δημιουργικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις