Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HPE: Νέα προγράμματα AI και hybrid cloud, σε συνεργασία με την NVIDIA

Το πρόγραμμα προσφέρει νέες δεξιότητες και πρόσθετους πόρους σε AI, compute, storage, networking, hybrid cloud, βιωσιμότητα, καθώς επίσης και βελτιωμένες προσφορές και δυνατότητες στην πλατφόρμα HPE GreenLake.

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα AI, σε συνεργασία με την NVIDIA, σχεδιασμένο να ενισχύσει την κερδοφορία και να προσφέρει νέες ροές εσόδων στους συνεργάτες της. Το πρόγραμμα προσφέρει νέες δεξιότητες και πρόσθετους πόρους σε AI, compute, storage, networking, hybrid cloud, βιωσιμότητα, καθώς επίσης και βελτιωμένες προσφορές και δυνατότητες στην πλατφόρμα HPE GreenLake.

Η HPE ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της ένταξης του NVIDIA AI Computing στο χαρτοφυλάκιων των λύσεών της, το νέο πρόγραμμα για τους συνεργάτες της – σε συνεργασία με την NVIDIA – που έχει ως στόχο να αναδείξει περαιτέρω τις ευκαιρίες αξιοποίησης του πρωτοποριακού edge-to-cloud portfolio της. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει AI workshops και προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων που επιτρέπουν στους κορυφαίους επιχειρηματικούς συνεργάτες της HPE να επεκτείνουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους σε θέματα AI μέσω των ακόλουθων προγραμμάτων εκπαίδευσης και των πιστοποιήσεων:

  • AI workshops που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στον κόσμο του AI. Τα workshops περιλαμβάνουν αξιολόγηση της ετοιμότητας, εργαλεία για τη δημιουργία προσαρμοσμένων στρατηγικών ανάπτυξης AI, αξιολόγηση της προόδου και έναν πλήρη οδηγό για τη δημιουργία πρακτικών AI υπηρεσιών.
  • Workshops ανάπτυξης δεξιοτήτων AI, άμεσα διαθέσιμο το περιεχόμενο των workshops και πιστοποιήσεις, όλα επιμελημένα στο HPE Tech Pro. Το HPE Tech Pro περιλαμβάνει επίσης self-paced προγράμματα εκπαίδευσης που έχει αναπτύξει η NVIDIA και η HPE θα αξιοποιήσει τις πιο πρόσφατες πιστοποιήσεις της NVIDIA. Οι πόροι αυτοί θα αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες AI, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πώλησης και δημιουργίας μιας πλήρους λύσης AI από το χαρτοφυλάκιο λύσεων AI της HPE και της NVIDIA.
  • Η πρωτοβουλία ανάπτυξης δεξιοτήτων σε AI λύσεις της HPE επιτρέπει στους συνεργάτες να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη πρακτική AI που μπορεί να υποστηρίξει όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του AI – είτε οι πελάτες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο χρήσης του AI, είτε κλιμακώνουν υπάρχουσες εφαρμογές ή διενεργούν προηγμένη έρευνα AI. Σε συνεργασία με την NVIDIA, η HPE θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης για τους πελάτες του δικτύου, για να είναι σε θέση να προτείνουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται μια πλήρη σειρά λύσεων software και hardware AI, η οποία περιλαμβάνει το νέο HPE Private Cloud AI, ένα ολοκληρωμένο private cloud έτοιμο για χρήση, σχεδιασμένο για AI ροές εργασιών. Οι συνεργάτες θα αναπτύξουν δεξιότητες για την αρχιτεκτονική μιας ολοκληρωμένης λύσης AI, επιτρέποντας στους πελάτες να εστιάσουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της υλοποίησης εφαρμογών AI που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα ή να δημιουργήσουν νέες ροές εσόδων.
  • Μέσα από την εκπαίδευση της HPE στο Compute οι συνεργάτες θα αναπτύξουν τεχνογνωσία για την κατάλληλη λύση εξαγωγής συμπερασμάτων για την υποστήριξη των AI models και εφαρμογών που θα σχεδιάζονται από τον πελάτη. Οι συνεργάτες θα είναι σε θέση να προτείνουν τον βέλτιστο NVIDIA-Certified HPE ProLiant GenAI inference server με AI και data software που είναι ο καταλληλότερος για να υποστηρίξει την εξαγωγή συμπερασμάτων, και όλα αυτά λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τη σχέση τιμής-απόδοσης που θα προσφέρει θετική απόδοση στην επένδυση τους.
  • Η λύση High Performance Computing (HPC) in the Enterprise της HPE επιτρέπει στους συνεργάτες να υποστηρίζουν προηγμένους εταιρικούς πελάτες που αναπτύσσουν και προσαρμόζουν τα δικά τους μοντέλα GenAI. Επιπλέον, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η λύση HPC θα αναπτυχθεί η τεχνογνωσία για την υποστήριξη άλλων data-intensive μοντέλων  και εφαρμογών, όπως το deep learning, η αυτόνομη οδήγηση και το financial modeling. Έτσι, οι συνεργάτες που θα αποκτήσουν αυτή τη δεξιότητα θα μπορούν  να σχεδιάσουν και να ενσωματώσουν τη λύση HPE Cray στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους – συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιημένων από την NVIDIA συστημάτων HPE Cray – στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής τους στον τομέα του AI και του HPC.
  • Η HPE Storage and Data Services έχει επικαιροποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει τεχνογνωσία για την υποστήριξη της πλατφόρμας HPE GreenLake for File Storage – τώρα πιστοποιημένο για NVIDIA DGX BasePOD και επικυρωμένο για NVIDIA OVX – το οποίο παρέχει μια λύση αποδεδειγμένης αξίας για την αποθήκευση  αρχείων σε επιχειρήσεις για την επιτάχυνση των AI, GenAI και GPU intensive workloads.

Ο Simon Ewington, Vice President of Worldwide Channel & Partner Ecosystem, HPE, δήλωσε: «Η HPE συνεχίζει να επενδύει στο οικοσύστημα των συνεργατών, έτσι ώστε να επεκτείνονται συνεχώς και να δημιουργούν νέες κερδοφόρες ροές εσόδων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ολοκληρωμένα workshops που έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν κατάλληλα τους συνεργάτες έτσι ώστε να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις γνώσεις/δεξιότητες κατά το ταξί στον κόσμο του AI, για να επωφεληθούν από αυτή την τεράστια ευκαιρία που υπάρχει στην αγορά. Μέσα από τη διευρυμένη συνεργασία μας με την NVIDIA, το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων AI θα δώσει τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη και την εγκατάσταση νέων τεχνολογιών AI που επιτρέπουν διάφορες εφαρμογές και προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κάθε κλάδο.»

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης, Managing Director HPE Greece & Cyprus, δήλωσε: «Από την αρχή λειτουργίας της πλατφόρμας HPE GreenLake πριν 5 χρόνια, η επιτάχυνση της κερδοφόρας ανάπτυξης και η δημιουργία νέων ροών εσόδων σε όλο το χαρτοφυλάκιο και τις υπηρεσίες της HPE αποτελεί σημαντική εστίαση και διαφοροποίηση για το κανάλι και την κοινότητα των συνεργατών μας. Με την εμφάνιση του AI και τον αντίκτυπό του στο hybrid cloud, εντείνουμε την προσπάθειά μας για να εισάγουμε καινοτομία στα προϊόντα μας, να εξελίσσουμε περαιτέρω τις εκπαιδεύσεις και τα προγράμματά μας για να αυξήσουμε στο μέγιστο την κερδοφορία των συνεργατών μας.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις