Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρευνα HP: Η τεχνολογία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομικής δυνατότητας

Η μελέτη που διεξήχθη σε στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και των κυβερνητικών αξιωματούχων σε 10 χώρες έδειξε ότι 3 στους 4 ηγέτες πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί για την επέκταση των οικονομικών ευκαιριών (76%) και ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει στην πρόοδο προς την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και κοινωνικού αντίκτυπου (76%).

Η HP παρουσίασε μια νέα  έρευνα από την Oxford Economics, η οποία αποκαλύπτει την ενθουσιώδη προσέγγιση των παγκόσμιων ηγετών για την εφαρμογή τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να προωθήσουν κρίσιμους στόχους επιρροής.

Η μελέτη που διεξήχθη σε στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και των κυβερνητικών αξιωματούχων σε 10 χώρες έδειξε ότι 3 στους 4 ηγέτες πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί για την επέκταση των οικονομικών ευκαιριών (76%) και ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει στην πρόοδο προς την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και κοινωνικού αντίκτυπου (76%).

Επιπλέον, οι διευθυντές επιχειρήσεων είτε χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη είτε σχεδιάζουν να το κάνουν τα επόμενα 1-2 χρόνια για να πετύχουν τον στόχο τους όπως η αύξηση της πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση (90%), η ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού (89%) και η ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού (86%).

«Η εμβέλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης υπόσχεται πολλά για να βοηθήσει την HP να επιταχύνει τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο», δήλωσε ο Ernest Nicolas, Chief Supply Chain Officer της HP. «Από τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε υπεύθυνα AI PCs για χρήστες που τα χρησιμοποιούν για πρώτη φορά, μέχρι τους επιστήμονες δεδομένων που χρησιμοποιούν τα workstations μας για να βοηθήσουν τους τοπικούς αγρότες να χτίσουν πιο ανθεκτικές επιχειρήσεις, αυτή είναι η τεχνολογία που μπορεί να εξελίξει τις επιχειρήσεις και τις κοινότητές μας».

Επιτάχυνση της ψηφιακής ισότητας για 150 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030

Περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού παραμένει εκτός δικτύου, γεγονός που κοστίζει στον κόσμο δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένο ΑΕΠ κάθε χρόνο. Το ψηφιακό χάσμα αυξάνεται από την έλευση της τεχνολογίας και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επιδεινώσει αυτές τις ανισότητες εάν δεν ληφθούν μέτρα.

«Όλοι αξίζουν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν στην ψηφιακή οικονομία», δήλωσε η Michele Malejki, Global Head of Social Impact της HP και Διευθύντρια του HP Foundation. «Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένας μεγάλος εξισωτής και ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της προόδου. Ωστόσο, για να μειώσουμε πραγματικά το ψηφιακό χάσμα στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο μας, πρέπει να εξοπλίσουμε τα άτομα με τις δεξιότητες χρήσης της τεχνολογίας».

Στην τελευταία της έκθεση για τον βιώσιμο αντίκτυπο, η HP ανακοίνωσε ότι έχει επιταχύνει την ψηφιακή ισότητα για περισσότερους από 45 εκατομμύρια ανθρώπους από το 2021, φέρνοντας τον οργανισμό σχεδόν στο ένα τρίτο του δρόμου προς τον στόχο του να φτάσει σε 150 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030.

Η ταχεία πρόοδος είναι αποτέλεσμα καινοτόμων συνεργασιών με σημαντικούς οργανισμούς που δημιουργούν προσαρμοσμένες λύσεις για τις κοινότητες. Η HP επιδιώκει προγράμματα με αντίκτυπο, στρατηγικές επενδύσεις και συνεργασίες που δίνουν προτεραιότητα σε εκείνους που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν το ψηφιακό χάσμα.

Το 2023, η HP:

Υποστήριξε λύσεις ψηφιακής ισότητας που αναπτύχθηκαν από δέκα οργανώσεις στη Μαλαισία, τη Νότια Αφρική και το Μεξικό με το Digital Equity Accelerator, όπως βελτιώσεις στον ψηφιακό αλφαβητισμό για την πρόσβαση στην απασχόληση, πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και λογισμικό στα σχολεία και ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας για την υποστήριξη βελτιωμένων αποτελεσμάτων στον τομέα της υγείας. Συνολικά, ο επιταχυντής έφτασε σε 6,4 εκατομμύρια ανθρώπους το 2023.

Εγκαινίασε περισσότερους από 100 ψηφιακούς κόμβους σε συνεργασία με την Παγκόσμια YMCA για την υποστήριξη του ψηφιακού προγραμματισμού και αλφαβητισμού. Για παράδειγμα, το West Orem Digital Hub, που παρέχεται από την YMCA Houston στο Τέξας, έχει ως στόχο να αυξήσει την πρόσβαση της κοινότητας σε εκπαιδευτικές, οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες για τους νέους, υπηρεσίες υποστήριξης για τις οικογένειες και μαθήματα ψηφιακού γραμματισμού για τα μεγαλύτερα ηλικιακά μέλη της κοινότητας. Περισσότερα από 500.000 άτομα προσεγγίστηκαν παγκοσμίως το 2023.

Άνοιξε δύο NABU HP Creative Labs στις ΗΠΑ και στις Φιλιππίνες, εξοπλίζοντας καλλιτέχνες και συγγραφείς με τεχνολογία για τη συγγραφή και εικονογράφηση εκατοντάδων βιβλίων για παιδιά στις τοπικές γλώσσες κάθε χρόνο. Τα δωρεάν βιβλία έχουν βοηθήσει 1,9 εκατομμύρια παιδιά το 2023 να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, σύνδεση με τον πολιτισμό και δεξιότητες αλφαβητισμού, ένα βασικό δομικό στοιχείο για τη συμμετοχή στην ψηφιακή οικονομία.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων εν μέσω της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν την έλλειψη δεξιοτήτων ως κορυφαίο εμπόδιο για την επίτευξη βασικών οργανωτικών στόχων, μόνο η οικονομική αστάθεια κατατάσσεται υψηλότερα.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεί βασικό κομμάτι της προσέγγισης της HP για την ψηφιακή ισότητα. Ως εκ τούτου, η HP επεκτείνει τον στόχο της για την εγγραφή 2,75 εκατομμυρίων χρηστών στο δωρεάν πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων HP LIFE. Το πρόγραμμα από το HP Foundation έχει ήδη συμπεριλάβει και δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές ευκαιρίες ή να ξεκινήσουν επιχειρήσεις.

Η HP αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για την επέκταση της υπεύθυνης πρόσβασης και χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, του κορυφαίου τομέα επενδύσεων των επιχειρήσεων σήμερα:

  • Επέκταση των δωρεάν μαθημάτων ψηφιακών επιχειρηματικών δεξιοτήτων HP LIFE με την εισαγωγή ενός νέου μαθήματος για τις δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης μέσα στην χρονιά.
  • Απονομή του βραβείου HP AI in Social Impact Award, σε συνεργασία με το MIT Solve, το οποίο παρέχει τεχνολογία σχεδιασμένη για την κατασκευή και εκτέλεση εφαρμογών AI σε δημόσιους επιχειρηματίες και οργανισμούς που χρησιμοποιούν την AI για την προώθηση της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και των οικονομικών ευκαιριών σε κοινότητες παγκοσμίως.
  • Παρουσίαση εμπορικών και καταναλωτικών Next-Gen AI PCs στην αγορά αυτόν τον μήνα, μια νέα κατηγορία συσκευών σχεδιασμένων για εργασία και δημιουργία.

Η HP φιλοδοξεί να γίνει η πιο βιώσιμη και δίκαιη εταιρεία τεχνολογίας. Η HP δεσμεύεται να εξετάζει συνεχώς την πρόοδό της και να αξιολογεί περαιτέρω δράσεις για την επίτευξη ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου μέλλοντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις