Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η καινοτομία και η συνεργασία αποτελούν μονόδρομο για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων

Η ΔΕΗ έχει μία ανοιχτή δίοδο επικοινωνίας με το οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω του ΔΕΗ Innovation Hub.

Toυ Μάριου Μπόμπουλου*

 

Η Ελλάδα διαθέτει ένα ενεργό οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, το οποίο αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Ο αριθμός των startup εταιρειών που ιδρύονται αυξάνεται, όπως και το ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές. Παράλληλα, βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί εντάσσουν την καινοτομία στο χαρτοφυλάκιό τους 

Η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ΔΕΗ. Κατανοώντας την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προκλήσεων, αναγνωρίζουμε την καινοτομία ως μονόδρομο για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και την άμβλυνση ανισοτήτων. Γι’ αυτό και έχουμε μία ανοιχτή δίοδο επικοινωνίας με το οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω του ΔΕΗ Innovation Hub.

 Το Innovation Hub έχει αναλάβει θεσμικό ρόλο στη διαχείριση και διάχυση της καινοτομίας για τον Όμιλο και αποτελεί ένα sandbox για τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, τη δοκιμή και την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Η ΔΕΗ  στηρίζει έμπρακτα τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, είτε μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς, όπως οι ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Smart Attica, Start Smart SEE, είτε αυτόνομα. Συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς ανοιχτής καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας ως κριτές ή μέντορες, ενώ έχουμε ήδη ολοκληρώσει δύο εξαγορές Startup εταιρειών.

Από τη μέχρι τώρα αλληλεπίδρασή μας με το οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έχουμε αφομοιώσει τη σημασία της επένδυσης στην καινοτομία και την ανάγκη ευρείας συνεργασίας για τη δημιουργία αξίας σε όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Υπάρχει στην Ελλάδα μία ισχυρή δυναμική όσον αφορά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και η ουσιαστική και αποτελεσματική αξιοποίηση της δυναμικής αυτής αποτελεί σημαντικό μοχλό επίλυσης προβλημάτων και εφαλτήριο για την κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και μέσω του ΔΕΗ Innovation Hub φιλοδοξούμε να διευρύνουμε το οικοσύστημα καινοτομίας σε έναν χώρο συνεργειών μεταξύ όλων των παραγόντων του οικοσυστήματος. Γιατί για εμάς η καινοτομία δεν είναι μόνο εσωτερική υπόθεση, αλλά συνώνυμη με τη συνεργασία και την εξωστρέφεια. 

 

Ο Μάριος Μπόμπουλος είναι Διευθυντής του Innovation Hub ΔΕΗ

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #50

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις