Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Getir: Συγκεντρώνει 250 εκατ. δολάρια και αναδιαρθρώνεται σε δύο επιχειρήσεις

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, συγκεντρώνοντας προηγουμένως έναν γύρο χρηματοδότησης Series E ύψους 768 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Ο τουρκικός γίγαντας παράδοσης τροφίμων Getir έλαβε 250 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις με επικεφαλής το επενδυτικό ταμείο του Αμπού Ντάμπι Mubadala Investment Co.
Ιδρύθηκε το 2015 και η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, συγκεντρώνοντας προηγουμένως έναν γύρο χρηματοδότησης Series E ύψους 768 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022.
Ωστόσο, η εταιρεία δυσκολεύτηκε στην επέκτασή της με την πρόσφατη απόσυρση από την ευρωπαϊκή αγορά. Τον Μάιο η εταιρεία ανακοίνωσε την έξοδό της από τη Γερμανία, η οποία είχε επίσης ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της υπηρεσίας παράδοσης ειδών παντοπωλείου Gorillas, η οποία εξαγοράστηκε από την Getir για 1,1 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2022. Η Getir αποσύρθηκε από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές της, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, το 2023.
Η Τουρκία, η εγχώρια αγορά της εταιρείας της Κωνσταντινούπολης, είναι πλέον η μόνη αγορά της.
Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Nazim Salur θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της Getir για την Τουρκία, Batuhan Gultakan.
Οι μέτοχοι ενέκριναν διάσπαση την Κυριακή. Η εταιρεία θα αποτελείται τώρα από δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις – μια επιχείρηση παράδοσης τροφίμων στην Τουρκία, που ελέγχεται από έναν υπάρχοντα επενδυτή, τον Mubadala, και ξεχωριστή αυτόνομη επιχείρηση που περιλαμβάνει όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις