Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Public Group: Ηγείται της μεταμόρφωσης του λιανεμπορίου στην Ελλάδα

Απεριόριστη ανάπτυξη, απεριόριστες δυνατότητες

Το Public Group, ηγέτιδα δύναμη στο ελληνικό Omni-Retail, ολοκληρώνει το 2023 με θριαμβευτικό τρόπο, διατηρώντας ακλόνητη την πρωτοπορία του και υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία. Με αμείωτο ρυθμό υλοποίησης του στρατηγικού του πλάνου, το Public Group όχι μόνο διασφάλισε την ηγεμονική του θέση στην αγορά, αλλά δημιούργησε και μια άνευ προηγουμένου δυναμική ανάπτυξης, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το μέλλον.

Στην αιχμή της καινοτομίας, το Public Group υλοποίησε επενδύσεις ύψους €10 εκατ., καλλιεργώντας ένα ακμάζον οικοσύστημα με πάνω από 12 συνεργασίες με πρωτοπόρες εταιρείες. Αυτή η στρατηγική συνεργασία αποδείχθηκε πολλαπλασιαστικής αξίας, οδηγώντας σε εκτόξευση της κερδοφορίας. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Recurring EBITDA) εκτοξεύτηκαν στα €20 εκατ., τετραπλασιάζοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα του 2022, ενώ οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αγγίζοντας τα €500 εκατ., σηματοδοτώντας αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η επιτυχία του Public Group οφείλεται σε σειρά από παράγοντες, με κυριότερους την ορθή υλοποίηση του μοντέλου μετατροπής 15 καταστημάτων σε “Public + home” και την εκτόξευση των ψηφιακών πωλήσεων στο 30% του συνολικού τζίρου. Η στροφή προς το μοντέλο “Public + home” βρήκε θερμή ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, οδηγώντας σε αύξηση της συμμετοχής των οικιακών συσκευών στο 27%.

Διαβάστε περισσότερα στο greenbusiness.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις