Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Presto Ventures και το Czechoslovak Group εγκαινιάζουν το Presto Tech Horizons Fund με στόχο τα 150 εκατ. ευρώ

Θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, ο αυτοματισμός, η ρομποτική, η εφοδιαστική, η άμυνα, η αεροδιαστημική, η κινητικότητα, η ενέργεια, η υγειονομική περίθαλψη, η προηγμένη υπολογιστική.

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Presto Ventures και ο βιομηχανικός και τεχνολογικός όμιλος Czechoslovak Group (CSG) του Michal Strnad ξεκίνησαν το επενδυτικό ταμείο Presto Tech Horizons, με στόχο τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Το Presto Tech Horizons στοχεύει να υποστηρίξει δεκάδες από τα πιο ελπιδοφόρα τεχνολογικά έργα από χώρες του ΝΑΤΟ και συμμαχικά κράτη.

Το ταμείο ενδιαφέρεται πρωτίστως για εταιρείες που αναπτύσσουν λύσεις διπλής χρήσης που μπορούν να εξυπηρετήσουν τόσο μη στρατιωτικούς σκοπούς όσο και σκοπούς ασφάλειας. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής των ατόμων, καθώς και στην ασφάλεια των επιχειρήσεων, των θεσμών και των κρατών.

Θα καλύπτει τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, ο αυτοματισμός, η ρομποτική, η εφοδιαστική, η άμυνα, η αεροδιαστημική, η κινητικότητα, η ενέργεια, η υγειονομική περίθαλψη, η προηγμένη υπολογιστική και τα συστήματα που περιλαμβάνουν τη διαχείριση και την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ραντάρ, επίγειων και εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, λέιζερ ή εξελιγμένων αισθητήρων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις