Στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης συνεργασίας της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Ελληνικής Κυβέρνησης (ΕΓΜΣ) και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ), θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Παγκόσμιας Εβδομάδας του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη (Worldwide Week at Harvard) εκδηλώσεις σχετικά με ζητήματα ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης και την αξία του Foresight.
Συγκεκριμένα, στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Harvard University με τίτλο «Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση». Η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνεται από την ΕΓΜΣ, το ΚΕΣ και το Σεμινάριο Pedagogies for Life του Κέντρου Mahindra για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Harvard.
Στις 9 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα «Ελλάδα και Τεχνητή Νοημοσύνη». Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη και θα την χαιρετίσουν ο Γενικός Πρόξενος, κ. Συμεών Τέγος, ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, κ. Ιωάννης Μαστρογεωργίου, και ο Διευθυντής του ΚΕΣ, καθηγητής Mark Schiefsky.
Κοινός στόχος όλων των πλευρών, είναι η ενίσχυση των προσπαθειών ανάπτυξης κοινής αντίληψης και συζήτησης για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης και ηθικής, καθώς και ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα στο πολύ επίκαιρο και σημαντικό αυτό πεδίο μελέτης.