Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Corallia συμμετέχει στο έργο CAPSELLA

Στο ευρωπαϊκό έργο με την ονομασία Collective Awareness PlatformS for Environmentally-sound Land management based on data technoLogies and Agrobiodiversity (CAPSELLA), η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016, συμμετέχει το Corallia στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο “Horizon 2020 – the Framework Programme for Research and Innovation (2014-2020)” και έχει διάρκεια 30 μήνες, είναι η δημιουργία και η πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων ICT λύσεων για την προστασία του αγροδιατροφικού τομέα με έμφαση στη γεωργική βιολογική ποικιλότητα και την τοπική γνώση των τροφίμων, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αγροδιατροφής. Από την πλευρά του, το Corallia θα συμβάλλει στο σχεδιασμό και εφαρμογή ενός πλαισίου επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και επιχειρηματικής υποστήριξης καινοτομών ICT ιδεών συμβάλλοντας στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των αποτελεσμάτων του έργου και των ICT λύσεων που θα αναπτυχθούν.

Σημειώνεται πως τη χώρα μας εκπροσωπεί το Corallia, μονάδα του Ε.Κ. Αθηνά, ενώ συμμετέχουν οι φορείς Scuola Superiore Di Studi Universitari Di Perfezionamento Sant’AnnaRete Semi Rurali IT2 και Zephyr srl SRL (Ιταλία), Aston University (Ηνωμένο Βασίλειο), Agro-Know BVBA (Βέλγιο), We Deliver Taste s.r.o.(Τσεχία) και ZUIDELIJKE LAND- EN TUINBOUWORGANISATIE VERENIGING NL8 (Ολλανδία).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις