Η SoftBank δήλωσε ότι ο co-CEO του Vision Fund, Rajeev Misra, θα παραιτηθεί σύντομα από τους ηγετικούς του ρόλους στα κορυφαία επενδυτικά οχήματα τεχνολογίας της εταιρείας, σηματοδοτώντας την αποχώρηση ενός από τους πιο εξέχοντες dealmakers του ιαπωνικού ομίλου.
Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι ο Misra, ο οποίος βοήθησε να κατευθύνει το Vision Fund των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων τόσο μέσω της εκρηκτικής ανόδου του όσο και των επακόλουθων προκλήσεων, θα παραιτηθεί από τις θέσεις του ως συνεπικεφαλής των SoftBank Investment Advisers και SoftBank Global Advisers. Ο Alex Clavel θα αναλάβει την αποκλειστική ηγεσία ως διευθύνων σύμβουλος και των δύο μονάδων.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αποχώρηση του Misra από τις εκτελεστικές του θέσεις στον Όμιλο SoftBank τον Αύγουστο του 2022, όταν αποχώρησε από τους ρόλους του ως εταιρικού λειτουργού και εκτελεστικού αντιπροέδρου της μητρικής εταιρείας. Ο Misra δεν θα έχει πλέον επίσημο ρόλο στη SoftBank, ανέφερε η εταιρεία. Το πρώην στέλεχος της Deutsche Bank ξεκίνησε το One Investment Management, ένα ταμείο 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται από το Άμπου Ντάμπι, το 2022.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στη SoftBank, το Vision Fund του Misra έγινε επίσης γνωστό για πολλές προβληματικές επενδύσεις, όπως το WeWork, η εφαρμογή για περπάτημα σκύλων Wag και η Greensill Capital, ενώ συγκρούστηκε επίσης με ανώτερους συναδέλφους του, όπως οι Nikesh Arora και Marcelo Claure, οι οποίοι τελικά έφυγαν από την εταιρεία.
