Σαντορίνη: Πώς σχετίζεται η σεισμική δραστηριότητα με την ηφαιστειακή;

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

Newsroom
1'

«Υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος. Δεν τον αρνούμαστε και έτσι θα πάμε μέχρι νεωτέρας» δήλωσε σήμερα το πρωί σε εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας από τη Σαντορίνη όπου βρίσκεται. Ο κ. Λέκκας ανακοίνωσε ότι στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσουν από κοινού η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου και η επιτροπή εκτίμησης ηφαιστειακού κινδύνου για να εξετάσουν την κατάσταση.

Πάντως ο κ. Λέκκας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμιά συσχέτιση της σεισμικής δραστηριότητας βορειοανατολικά της Σαντορίνης με τη δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή του ηφαιστείου.

«Είμαστε 15 Έλληνες επιστήμονες εδώ και καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα» τόνισε ο καθηγητής.

Ακόμη ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι «δεν έχει αλλάξει η κατάσταση όσον αφορά στη σεισμική διέγερση. Υπάρχει τα τελευταία 24ωρα και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα τερματιστεί άμεσα. Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες».

Ανέφερε επίσης ότι όσο μεγαλώνει η απόσταση του επίκεντρου από τη Σαντορίνη τόσο θετικό είναι για το νησί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.