Η Velos Rotors και η Interstar ανακοινώνουν τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συνδυάζοντας την αποδεδειγμένη και προηγμένη τεχνολογία UAV της Velos Rotors, με την εκτενή εμπειρία της Interstar τόσο στις επιχειρήσεις ασφαλείας με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όσο και με την πολυετή υπεροχή της στον τομέα της φύλαξης με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, ανοίγεται πλέον ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της ασφάλειας.
Η σύμπραξη αυτή, αποτελεί σημαντική εξέλιξη στον τομέα της έγκαιρης και αποτελεσματικής προστασίας εγκαταστάσεων, θέτοντας νέα πρότυπα τεχνολογικής αρτιότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας. Παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο σύνθετες επιχειρήσεις UAV στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τόσο στην ασφάλεια όσο και σε περισσότερους νέους τομείς δράσης.
Τι κάνει η Velos Rotors
Η Velos Rotors κατασκευάζει καινοτόμα μη επανδρωμένα ηλεκτρικά ελικόπτερα (UAV) κάτω των 25 κιλών. Η μοναδική σχεδίασή τους με δύο κινητήρες και πολλαπλά εφεδρικά συστήματα, η οποία και αποτελεί ευρεσιτεχνία της εταιρείας, προσφέρει κορυφαία αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ ο καινοτόμος σχεδιασμός του ελικοπτέρου μειώνει τον παραγόμενο θόρυβο και αυξάνει καθοριστικά την απόδοση του αεροσκάφους. Τα ελικόπτερα drones της Velos Rotors μεταφέρουν φορτίο πέντε κιλών για μία ώρα με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα/ώρα, ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, υπερκαλύπτοντας τις επιδόσεις ακόμα και των καλύτερων πολυκόπτερων της αγοράς.
Η τεχνολογία της Velos Rotors ανοίγει νέους δρόμους για την ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, όπως μεταφορά ανθρώπινων οργάνων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένες περιοχές, χαρτογραφήσεις δυσπρόσιτων περιοχών, επιθεώρηση κρίσιμων υποδομών, αποστολές αναζήτησης και διάσωσης, συνοριακούς ελέγχους, και άλλα.
Τα ελικόπτερα drones της εταιρείας χρησιμοποιούνται ήδη από πελάτες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας χιλιάδες ώρες πτήσης με απόλυτη επιτυχία.
Τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα της Velos Rotors έχουν σχεδιαστεί στην Ελλάδα και παράγονται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η εταιρεία διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Που δραστηριοποιείται η εταιρεία Interstar
Η εταιρεία Interstar δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας και συστημάτων ασφαλείας. Παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας ιδιωτικού χώρου, ασφαλείας επιχειρήσεων, φύλαξης με ανθρώπινο προσωπικό και περιπολικά οχήματα (patrol), καθώς και ασφάλεια δημόσιων χώρων. Επιπλέον, διαθέτει κέντρο λήψης ήχου και εικόνας με σύγχρονα συστήματα εντοπισμού μέσω GPS και συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Από το 2017 έχει αναλάβει, για λογαριασμό του ΟΣΕ, τη βιντεοεπιτήρηση και την καταγραφή της διαδρομής των τρένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη
