Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Moxso ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης Seed ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την παγκόσμια επέκταση της. Του γύρου ηγήθηκε η Seed Capital, με τη συμμετοχή των Ugly Duckling Ventures και D2 Fund.
Η Moxso ξεχωρίζει για την προσαρμοστική πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τη συμπεριφορά των εργαζομένων σε ζωντανή πληροφόρηση κινδύνου σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στοχευμένες παρεμβάσεις μόνο όπου υπάρχει ανάγκη. Η εταιρεία φιλοδοξεί να βελτιώσει δραστικά την αποτελεσματικότητα στην κυβερνοεκπαίδευση, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά μοντέλα.
Ιδρύθηκε το 2021 και μέσα σε ένα χρόνο έχει τετραπλασιάσει το προσωπικό της και τριπλασιάσει τα έσοδά της.
Στο πλαίσιο της επένδυσης, η γνωστή επιχειρηματίας στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας Geeta Schmidt, πρώην CEO της Humio, εντάχθηκε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επενδύτρια. Η Humio είχε εξαγοραστεί από την CrowdStrike το 2021 σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον χώρο της κυβερνοασφάλειας στη Δανία.
Ο CEO της Moxso, Rune Boye Knudsen, υπογραμμίζει ότι η αγορά ζητά «μετρήσιμη, αυτοματοποιημένη ανθεκτικότητα» και όχι απλή τήρηση κανόνων, ενώ η νέα χρηματοδότηση θα στηρίξει την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση σε ευρωπαϊκές αγορές.
