Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2o MAZINNOV: Ελληνο-Γαλλικός άξονας επιχειρηματικής καινοτομίας

Για δεύτερη χρονιά φέτος διοργανώνεται το 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας “MAZINNOV” στη Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 10 και 11 Νοεμβρίου με ένα πλούσιο και εξαιρετικά “χρήσιμο” πρόγραμμα για το ελληνικό οικοσύστημα Startups.

Το πρώτο φόρουμ MAZINNOV, που έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο και συμμετείχαν πάνω από 120 ελληνικοί και γαλλικοί φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις από Ελλάδα και Γαλλία, διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβαν ο Πρόεδρος της Γαλλίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράφοντας τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση μεταξύ των δυο χωρών το 2016.

Οι συμμετέχοντες του πρώτου φόρουμ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συνεργασίες και τις επαφές μεταξύ των δυο οικοσυστημάτων επιχειρηματικότητας υπογράφοντας την χάρτα MAZINNOV με 135 ιδρυτικά μέλη. Στο πλαίσιο αυτό ήδη αρκετές ελληνικές Startups έχουν επισκεφτεί μεγάλες εκδηλώσεις στο Παρίσι αλλά και Έλληνες φοιτητές έχουν επισκεφτεί μεγάλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα.

«Είναι δέσμευση και χαρά μας να βοηθάμε την Ελλάδα στην έξοδό της από την κρίση», τόνισε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy (κεντρική φωτογραφία) ο οποίος άνοιξε την ενημερωτική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Γαλλίας την προηγούμενη εβδομάδα, στην ελληνική γλώσσα μάλιστα!  «Είναι μια απόφαση που είχε εκφράσει ο πρόεδρος Ολάντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα πριν από δυο χρόνια και επανέλαβε πρόσφατα και ο πρόεδρος Μακρόν. Η λέξη «υποστήριξη» δεν είναι σωστή γιατί πρόκειται για συμμετοχή των δυο χωρών σε επίπεδο οικονομικό και καινοτομίας, η οποία αποτελεί την προετοιμασία του κοινού μας μέλλοντος».

Φέτος, τα δυο βασικά κομμάτια της εκδήλωσης είναι τα: “Υιοθέτησε μια Startup”  και  “Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο” ενώ θα πραγματοποιηθούν τρία θεματικά εργαστήρια: Έξυπνες Πόλεις, Τέχνη και Επιχειρηματικότητα και Landing Zone.
Επίσης, 60 παιδιά 9-12 ετών θα κληθούν να οραματιστούν την Ελλάδα και τον κόσμο του 2050 ενώ θα υπάρχουν δυο διαγωνισμοί, ο ένας εκ των οποίων αφορά την συμμετοχή 45 Startups, οι καλύτερες των οποίων θα “υιοθετηθούν” από γαλλικές και ελληνικές επιχειρήσεις.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή στο forum εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις