Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τo ελληνικό σφουγγάρι στον παγκόσμιο τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού GSEA

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Tripsta ο ελληνικός τελικός του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) του Entrepreneur’s Organization (EO) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στο Τορόντο του Καναδά.

Η Cleopatra Sponges και ο Ανάργυρος Κουτρούμπας (στο κέντρο της φωτογραφίας) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά κέρδισε την μεγαλύτερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής η οποία απαρτιζόταν από τον Philipp Brinkmann της Tripsta, o οποίoς διοργάνωσε τον φετινό ελληνικό τελικό, τον καθηγητή Γιώργο Δουκίδη, τον Δημήτρη Μελαχροινό του spitogatos.gr και τον Κώστα Γεράρδο από το Πλαίσιο.

Την δεύτερη θέση πήρε η Envy Softworks και ο Βασίλης Καραβασίλης από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Η ομάδα ασχολείται με την δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εφαρμογών μέσω AR και VR κυρίως.

Την τρίτη θέση πήρε η Bespot και ο Λέων Γαβαλάς από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Bespot έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα προώθησης πωλήσεων μέσω Smartphones και γεωγραφικού εντοπισμού των υποψηφίων πελατών. Η ομάδα της Bespot συμμετέχει και στον διαγωνισμό Digital Gate του Αεροδρομίου Αθηνών και ήδη έχει πολλές πιλοτικές συνεργασίες και υλοποιήσεις.

Μετά την αποχώρηση μιας ομάδας, την τετράδα του τελικού συμπλήρωσε η ομάδα της Parky, με την πλατφόρμα θέσεων στάθμευσης P2P σε πολυκατοικίες και οικίες η οποία διακρίθηκε και στα βραβεία του Startupper.gr.

Η Cleopatra Sponges θέλει να δώσει νέα πνοή στο φημισμένο ελληνικό σφουγγάρι, το οποίο είναι ανώτερης ποιότητας, δημιουργώντας θαλάσσιες φάρμες εκτροφής τους στην Ανατολική Κρήτη αρχικά.
Πέρα από τη προφανή εμπορική – επιχειρηματική ευκαιρία της ιδέας, δίνεται μια νέα ευκαιρία στο ελληνικό σφουγγάρι αλλά και στις περιοχές που θα καλλιεργηθεί μια και πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό ο οποίος φιλτράρει και καθαρίζει το εκάστοτε θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Cleopatra Sponges ανήκει στον 5ο Κύκλο του egg, πήρε τη δεύτερη θέση στο 10ο φοιτητικό διαγωνισμό Ennovation και εκτός από την συμμετοχή στον τελικό του διαγωνισμού GSEA, με το έπαθλο των 20.000 δολ., θα έχει, μεταξύ άλλων παροχών,  πρόσβαση σε μια θέση εργασίας για ένα χρόνο στις εγκαταστάσεις της Tripsta.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις