Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνική αποστολή MWC 2018: Αναβαθμισμένη συμμετοχή και ολοκληρωμένο πλάνο

Πραγματοποιήθηκε προχθές η παρουσίαση της Ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress 2018 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρουσία του υπουργού Ν. Παππά.

Αυτό που υπογράμμισε ο κ. Παππάς, αλλά και άλλοι ομιλητές, είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει, εκτός από τουριστικός προορισμός, να γίνει και τεχνολογικός δικτυακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής εκμεταλλευόμενη, αυτό που ακούμε χρόνια τώρα, την γεωστρατηγική θέση της μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο Υπουργός στις Η.Π.Α. με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, αυτές σημείωσαν τον ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα μια και η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε μια μεγάλη ανεπτυγμένη αγορά 400 εκατ., αυτή της Ευρώπης, και σε άλλη μια αντίστοιχης δυναμικότητας, αλλά αναπτυσσόμενη, αυτή την Βόρειας και Υποσαχάριας Αφρικής.
Οι Η.Π.Α. θα είναι η τιμώμενη χώρα στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ένας από τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά ήταν η προσέλκυση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στην έκθεση για άμεσες ή έμμεσες επενδύσεις στη χώρα μας, ειδικά σε επίπεδο νέων ταλέντων στον προγραμματισμό και τις επιστήμες γενικά.

O Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών, κ. Γ. Γιανναράκης τόνισε  ότι προγραμματικός στόχος της αποστολής, είναι αφενός η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεθνής δικτύωση των εγχώριων τεχνολογικών επιχειρήσεων, και αφετέρου η προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Εθνικός φορέας Εξωστρέφειας, Enterprise Greece έχει αναλάβει μέρος της υποστήριξης των εθνικών αποστολών, όπως αυτή που διοργανώνει ο ΣΕΚΕΕ στη Βαρκελώνη. Ο κ. Στάικος αναφέρθηκε ότι σημειώθηκε ρεκόρ εξαγωγών το 2017 με αύξηση 13% ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν τα 3,3 δισ. Ευρώ.
Στόχος του φορέα είναι η ανάδειξη του κλάδου της τεχνολογίας κυρίως με τις προαναφερθέντες αποστολές σε μεγάλες εκδηλώσεις. Εκτός του MWC θα υπάρχει ελληνική παρουσία στη Cebit, στη Game Connection και δυο εκδηλώσεις με θέμα το διάστημα.

Ο Τάσος Τζήκας από τον ΣΕΠΕ, αλλά και την ΔΕΘ, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την δική της τεχνολογική – καινοτομική εκδήλωση και αναφέρθηκε στην Infosystem η οποία θα μπορούσε να αναγεννηθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ο κ. Αθανασιάδης από την Περιφέρεια Αττικής σημείωσε την υποστήριξη της στην βιώσιμη και ανθρωποκεντρική εφαρμογή της τεχνολογίας και της νέας επιχειρηματικότητας, με την Περιφέρεια να έχει μπει σε τροχιά ψηφιοποίησης πολλών υπηρεσιών της με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Γ. Στεφανόπουλος από την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας στάθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης της καινοτομίας μεσω πρωτοβουλιών όπως αυτή του InventICT incubator όπου και συμμετέχουν 25 ομάδες.

Η ελληνική αποστολή στο MWC και 4ΥFN

Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει οργανωμένη ελληνική παρουσία στην παράλληλη εκδήλωση για Startups, 4ΥFN, κάτι που έλειπε από τις προηγούμενες αποστολές, και συνολικά θα συμμετάσχουν 32 εταιρείες, με τις μισές να πηγαίνουν πρώτη φορά Βαρκελώνη.

Mobile World Congress 2018 Κεντρικό περίπτερο:
APIFON, CYTECH, DIRECT SOLUTIONS, FASMETRICS, MOTIVIAN, NOVELTECH, REGATE, SBOING, SPACE HELLAS, STARTTECH VENTURES, TELENAVIS.

Ναυτιλία
CENTAUR, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS, METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY, PROPULSION ANALYTICS, SETEL HELLAS.

Τουρισμός

SYNCBNB, TEKMON GEOMATICS, WORKATHLON, BAGGAGEMENT, TOURISMART.

Games
Athens Games Festival, GEMCRAFT GAMES, HAPPYLAND ENTERTAINMENT, TRAPTICS.

Στην παράλληλη εκδήλωση 4YFN θα συμμετάσχουν: 
GEMCRAFT GAMES, HAPPYLAND ENTERTAINMENT, INACCEL, INDUSTRY DISRUPTORS-GAME CHANGERS (ID-GC), INLIFE, INVENT ICT, NOUS4HEALTH, PURPOSEFUL, TRAPTICS

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις