Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

jamjar: Τα στατιστικά του πρώτου χρόνου λειτουργίας

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στην ελληνική αγορά συμπλήρωσε το jamjar.gr, πλατφόρμα αγοράς και πώλησης χειροποίητων δημιουργιών.

Το jamjar που άνοιξε τις διαδικτυακές του πύλες και υποδέχθηκε τους πρώτους του πελάτες τον περσινό Οκτώβριο, και φιλοξενεί πλέον 100 μοναδικά διαδικτυακά καταστήματα από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ναύπλιο, Κρήτη, Ρόδος, Πρέβεζα, Σέρρες, Λακωνία Φολέγανδρος, Χίος, Λέσβος, Κεφαλονιά) που εκθέτουν και πουλούν περισσότερες από 2.000 χειροποίητες δημιουργίες (κοσμήματα, αξεσουάρ και ρούχα, είδη σπιτιού/τέχνης, παιδικά) κ.α.

Οι Ελληνίδες χρήστριες της υπηρεσίας έχουν ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 900 παραγγελίες, και αποκτήσει περισσότερες από 1.400 δημιουργίες. 1 στις 2 δε επιστρέφει ξανά και ξανά για να επισκεφθεί ηλεκτρονικά και άλλα καταστήματα και να αγοράσει ακόμα πιο πολλά χειροποίητα αντικείμενα, με τη μέση αξία του καλαθιού της να ξεπερνά συνήθως τα 40 Ευρώ. Σημαντικότατο μέρος του γυναικείου κοινού του jamjar (25%) χρησιμοποιεί το tablet ή και το smartphone για την ολοκλήρωση της παραγγελιάς του, ενώ για το 65% η αντικαταβολή παραμένει ο κύριος τρόπος πληρωμής.

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το jamjar με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας στο παρακάτω infographic

jamjar_1st birthday_infographic 2014_10_22

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις