Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Επιχειρηματικότητα στη πράξη” από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση με τίτλο “Marketing and Promotion” με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση επιχειρηματικών ιδεών από τους φοιτητές.

Σύμφωνα με το άρθρο του xronos.gr, οι τελειόφοιτοι του τμήματος δούλεψαν σε ομάδες και παρουσίασαν 28 επιχειρηματικές ιδέες.

Τα παιδιά έχουν αναπτύξει κάποιες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες κι αρχίζουν σιγά – σιγά να τις χτίζουν για την τελική τους υλοποίηση“, ανέφερε ο αν. καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Περικλής Γκόγκας, και σημειώνει “τους ζητάμε να εφαρμόσουν σε πρακτικό επίπεδο ό,τι έχουν μάθει τα προηγούμενα χρόνια“.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου, marketing plan και παρουσίαση του για προσέλκυση χρηματοδότησης.
Οι φετινές ιδέες περιλαμβάνουν ένα ψυγείο ταχείας ψύξης αναψυκτικών, ένα έξυπνο υπόστρωμα, μια συσκευή αυτόματης ειδοποίησης τροχαίας σε περίπτωση τρακαρίσματος μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος καθηγητής μερικές από τις ιδέες αυτές έχουν γίνει κανονικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα αυτή της κατασκευής σπιτιών από χαρτόνι, με διεθνές ενδιαφέρον μάλιστα.

Τον προσεχή Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η τελική παρουσίαση και βράβευση των ιδεών μπροστά σε κριτική επιτροπή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις