Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MIT Enterprise Forum Greece: Οι 21 semifinalist ομάδες του διαγωνισμού 2019

Το MIT Enterprise Forum Greece ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των ομάδων που θα συμμετέχουν στον ημιτελικό γύρο του ​MITEF Greece Startup Competition 2019​.

Σήμερα πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στο ​ALBA Graduate Business School​, γίνεται η πρώτη συγκέντρωση γνωριμίας με τις ομάδες και από τις δύο θεματικές ενότητες, το ​General Ttrack και το ​Energy & Mobility Track​, του οποίου χορηγός είναι τα ​ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ​.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν πληρούν τα ​ακόλουθα τρία κριτήρια: ​τεχνολογική καινοτομία​, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά ​και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία​. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένη επιχειρηματική τεχνογνωσία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες (business skills).

Θα παρακολουθήσουν ​δωρεάν σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με μοναδικό ​περιεχόμενο προερχόμενο τόσο από το ΜΙΤ όσο και από επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.
Η θεματολογία των εργαστηρίων περιλαμβάνει πρακτικές παρουσίασης μιας επιχειρηματικής δράσης (pitching), νομικά θέματα, επικοινωνία, marketing, τεχνικές διαπραγμάτευσης, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Επιπλέον θα λάβουν έμπρακτη και εντατική καθοδήγηση (mentoring) από Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους προς τη διεθνή αγορά.

Στο τέλος του 3μηνου αυτού προγράμματος οι επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο τελικό γύρο ​(Ιούλιος 2019), όπου η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες.

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων, οι οποίες θα λάβουν ​χρηματικά έπαθλα αλλά και ​δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και έπαθλα από στρατηγικούς συνεργάτες όπως Ernst & Young (EY) και Korn Ferry, νομικές υπηρεσίες από το γραφείο Drakopoulos & Vassalakis κ.α. Επιπλέον, θα λάβουν προβολή και αναγνώριση, μέσα από το δίκτυο του ​MIT Enterprise Forum​, ​το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα και θα ενταχθούν στη ​δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece​, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 ελληνικές startups, αλλά και σε ένα συνολικότερο ​δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό​ που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη, Η.Π.Α.

Οι ομάδες που πέρασαν στην ημιτελική φάση είναι οι:

General Track

Map of Care, μια πλατφόρμα που βοηθά τους χρήστες να αξιολογήσουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών των γηροκομείων στις ΗΠΑ.

PD NEUROTECHNOLOGY LTD, στοχεύει στην θεραπεία των ασθενειών με διαταραχές κινήσεων.

Growth Mindset, αναπτύσσει ένα gamify πρόγραμμα 8 μηνών για νέους επιχειρηματίες και ηγέτες.

Vendora, μια πλατφόρμα αγγελιών για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων.

Meton Innovatence, έχει αναπτύξει μια οικονομικά προσιτή, έξυπνη και ευέλικτη υπέρυθρη κάμερα για κάθε τύπο οχήματος αέρα, θαλάσσης και εδάφους.

Twiddle, Inc. είναι μια νέα πλατφόρμα που παρέχει μια γέφυρα μεταξύ του μέσου χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των δικαιοπαρόχων μουσικής.

SolMeYea, συμβάλλει στην επίλυση του διατροφικού προβλήματος λόγω του υπερπληθυσμού βασιζόμενο στην παραγωγή πρωτεΐνης μέσω οργανικής μετατροπής CO2.

SIMPLeFY, μια πλατφόρμα ανάπτυξης Eshop για οποιονδήποτε επιθυμεί να φτιάξει εύκολα το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα.

AidPlex, έχει αναπτύξει ένα εύχρηστο και φορητό νάρθηκα για  ορθοπεδική χρήση.

VERTLINER, προσφέρει έναν αυτοματοποιημένο τρόπο για την ασφαλή, ακριβή και γρήγορη αξιολόγηση έργων για να συνδέσει με εγκαταστάτες και κατασκευαστές.

Nanometrisis Nanotechnology & Materials, αναπτύσσει ένα καινοτόμο λογισμικό που χρησιμοποιείται για τον μαθηματικό και μορφολογικό χαρακτηρισμό μικρο-και νανοδομών.

Beenova, ένα σύστημα AI που δημιουργεί ένα εξατομικευμένο “ταξίδι” δια βίου μάθησης, βοηθώντας τον κόσμο να επιτύχει το πλήρη δυναμικό τους.

iCry2Talk, συνδέει σε πραγματικό χρόνο το κλάμα του μωρού με μια συγκεκριμένη ανάγκη αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Energy & Mobility Track

Bunkering at Sea Ltd, παρέχει ολοκληρωμένες και ανεξάρτητες ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης (δημοπρασίες σε πραγματικό χρόνο) για την προμήθεια καυσίμων πλοίων.

ASTY, ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα για βιώσιμη αστική κινητικότητα, που αναπτύσσεται και παράγεται στην Ελλάδα!

Parity Platform, προσφέρει μια πλατφόρμα σύνδεσης έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με χρηματοδότες και επενδυτές.

GX Blocks, μια πλατφόρμα που εστιάζει στη βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση των data centers.

oggit Ltd, είναι μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακές αναρτήσεις και να τις συνδέουν με τον φυσικό κόσμο γύρω τους.

INTELIGG P.C., παροχή έξυπνων, καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων για έξυπνες πόλεις και κοινότητες.

O-LIVE, παραγωγή θερμικής ενέργειας από τα απόβλητα του ελαιοτριβείου.

BIO2CHP, προσφέρει μια μικρή γεννήτρια ισχύος, η οποία χρησιμοποιεί οργανικά απόβλητα για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις