Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hellenic Coin: Ένα ψηφιακό νόμισμα με στόχο την τουριστική αγορά

Μέσα στη πληθώρα κρυπτονομισμάτων υπάρχει και ένα ελληνικής προέλευσης με στόχο τις ψηφιακές συναλλαγές στην τουριστική αγορά της Ελλάδας και όχι μόνο. Ο λόγος για το Hellenic Coin, (HNC), το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 από τον Εμμανουήλ Καφούρο με την ομάδα να αριθμεί πέντε μέλη.

Σύμφωνα με την ομάδα του HNC ο στόχος είναι να εστιάσει στο σημαντικότερο τομέα της Ελληνικής οικονομίας, αυτόν του τουρισμού και να καθιερωθεί στη συνείδηση των τουριστών, Ελλήνων και ξένων που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, ως το ψηφιακό νόμισμα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους.

Μια και βασίζεται στο blockchain μπορεί να υποστηρίξει όλες τις ψηφιακές συναλλαγές (πληρωμές, μεταφορές νομισμάτων, κλπ) καθώς και την αποθήκευση πλούτου διατηρώντας τα νομίσματα σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, είτε των ανταλλακτηρίων που διαπραγματεύεται το Hellenic Coin, στο Cryptoplanex Exchange, και στο Livecoin Exchange, είτε στα πορτοφόλια του νομίσματος που μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το  www.helleniccoin.com και να τα εγκαταστήσει στον προσωπικό του υπολογιστή ή laptop ή tablet και σύντομα και στο πορτοφόλι του κινητού τηλεφώνου.

Μετά την τεχνολογική αναβάθμιση που έγινε στο νόμισμα τον Ιανουάριο του 2019, άλλαξε ο αλγόριθμος, από scrypt σε Χ11 και πλέον το Hellenic Coin συγκαταλέγεται στα ασφαλέστερα και ταχύτερα κρυπτό νομίσματα στον κόσμο με τις συναλλαγές να διεκπεραιώνονται εντός ελαχίστων δευτερολέπτων. Τα συνολικά νομίσματα που δύναται να κυκλοφορήσουν είναι 69.500.000, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία, τα 69.494.000 έχουν ήδη παραχθεί – εξορυχθεί .

Στα άμεσα σχέδια είναι η σύναψη συμφωνιών με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων (εντός και εκτός Ελλάδος), με εταιρίες rent a car, με εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού τομέα, ώστε να δέχονται το Hellenic Coin ως μέσο πληρωμής για την παροχή αγαθών και υπηρεσιών αλλά και προσφέροντας παράλληλα στον καταναλωτή που επιλέγει να πληρώσει με Hellenic Coin και μια έκπτωση δίνοντάς του έτσι κίνητρο να χρησιμοποιεί το Ελληνικό ψηφιακό νόμισμα στις συναλλαγές του.

Τέλος, εντός του 2019 προγραμματίζεται η τοποθέτηση ΑΤΜ’s όπου θα μπορεί κάποιος να αγοράζει και να πουλάει Hellenic Coin, στην Αττική αρχικά και σε μεγάλα τουριστικά νησιά (Μύκονος, Ρόδος, κλπ) στη συνέχεια.
Ταυτόχρονα είναι ήδη στη διαδικασία της ανάπτυξης το αυτόματο σύστημα πληρωμών μέσω διαδικτύου (payment gateway) καθώς και η δημιουργία του ηλεκτρονικού πορτοφολιού για κινητά Android & iPhones.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις