Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Acronis Cyber Cloud: Tα APIs αλλάζουν τα πάντα και στην ασφάλεια δεδομένων!

Τα APIs, οι ασφαλείς πύλες επικοινωνίας των διαφόρων κλειστών συστημάτων και υπηρεσιών με τρίτους, έχουν φέρει την επανάσταση στις ψηφιακές υπηρεσίες μια και αυτές εμπλουτίζονται με νέες -μέχρι πρότινος ανέφικτες- δυνατότητες. Η Acronis μπαίνει και αυτή δυναμικά στο παιχνίδι παρουσιάζοντας αρχικά έξι API πρόσβασης σε διάφορες λειτουργίες των υπηρεσιών εξασφάλισης δεδομένων που προσφέρει.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη άνοιξε τη πλατφόρμα Acronis Cyber Platform σε τρίτους προγραμματιστές, με APIs που υποστηρίζονται από κιτ ανάπτυξης λογισμικού ενώ τον προσεχή Οκτώβριο θα κάνει την εμφάνισή του και το σχετικό marketplace εφαρμογών τρίτων.

Η επέκταση των αποδεδειγμένων λύσεων ψηφιακής προστασίας με το άνοιγμα της πλατφόρμας και των APIs φέρνει το όραμά μας στην αγορά και προσφέρει μια ευκαιρία στους ISVs, OEMs, παρόχους υπηρεσιών και προγραμματιστές να επεκτείνουν τις εφαρμογές τους και να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των λύσεων προστασίας και να τις διαθέσουμε στο οικοσύστημα των συνεργατών μας“, σχολίασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Acronis Serguei “SB” Beloussov.

Μετά από 16 χρόνια κάνουμε τώρα τα API μας διαθέσιμα στο κοινό“, δήλωσε ο William Toll, Cyber ​​Platform Evangelist της Acronis.
“Η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε το μεγάλο οικοσύστημα της Acronis, το οποίο περιλαμβάνει 50.000 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft και της Google, να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες μας στο δικό τους λογισμικό ή με το λογισμικό με το οποίο δουλεύουν
“.
Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα δεδομένα. Τα δεδομένα βρίσκονται στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Δεδομένου ότι τα δεδομένα είναι τόσο σημαντικά, πρέπει να προστατεύονται από την απώλεια, από την κλοπή και το ransomware“.
Μία μόνο εταιρεία δεν μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Το άνοιγμα των API μας θα επιτρέψει σε προγραμματιστές, ISV και παρόχους υπηρεσιών να φέρουν περισσότερες πηγές δεδομένων και επιλογές στους πελάτες“, συνέχισε.

Γνωρίζουμε ότι όλοι προσπαθούν να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους“, δήλωσε ο Gaidar Magdanurov, CMO της Acronis. “Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα εδώ, διότι έχουμε ήδη χτίσει την πλατφόρμα που απαιτείται για αυτό πριν από πέντε χρόνια σε μια νέα αρχιτεκτονική. Αυτό είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε για αρκετό καιρό. Πριν από δύο χρόνια, ξεκινήσαμε να προωθούμε όλη την έννοια της προστασίας του κυβερνοχώρου – τη σύγκλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της προστασίας των δεδομένων. Αυτό είναι κάτι που προωθήσαμε λαμβάνοντας τη θέση ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα απαιτούσε πολλαπλούς φορείς προστασίας”. 

Η Acronis εκτιμά ότι οι 50.000 συνεργάτες της σήμερα βγάζουν 5 δολάρια για κάθε δολάριο που πάει στην Acronis μεταπωλώντας ή ενσωματώνοντας τις υπηρεσίες της στις δικές τους. Με τη νέα πλατφόρμα και τα δεκάδες APIs το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί φτάνοντας τα 10 δολάρια!

Οι συνεργάτες μας μπορούν να προσθέσουν πολλή αξία στις υπηρεσίες τους“, δήλωσε ο Toll. “Οι MSPs μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για πρόσθετες πηγές δεδομένων και να τα προστατεύσουν χρησιμοποιώντας blockchain για παράδειγμα“.

Οι συνεργάτες θα μπορούν να πωλούν πακέτα υπηρεσιών και ανοίγοντας τα API μας θα επιτρέψουν περισσότερες υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες αναβάθμισης“, δήλωσε ο Magdanurov. “Περισσότερες υπηρεσίες σε μια ενιαία πλατφόρμα σημαίνουν περισσότερα περιθώρια κέρδους και χαμηλότερες απώλειες πελατών. Ειδικά για τους ISVs, σε ότι αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτό θα τους επιτρέψει να κατασκευάσουν τα πάντα σε μια πλατφόρμα“, συνέχισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις