Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κωτσόβολος: Το μέλλον ανήκει στους οραματιστές!

Είναι πολλές φορές που μια ιδέα έχει χαρακτηριστεί ουτοπική και ανέφικτη. Που μια εφεύρεση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή των συμπολιτών μας να ακούγεται «τρελή».

Είναι πολλές φορές που τα αντανακλαστικά της κοινωνίας που ζούμε δείχνουν αργά και σκουριασμένα και πως το να είσαι οραματιστής είναι κάτι κακό που δεν ταιριάζει με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Κάποιοι αποθαρρύνονται και τα παρατάνε και κάποιοι άλλοι πεισμώνουν και δημιουργούν μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Το μέλλον όμως ανήκει στους οραματιστές και σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τη ζωή των γύρω τους καλύτερη, ειδικά όταν αυτοί οι άλλοι είναι άτομα με αναπηρίες, με κινητικά προβλήματα ή συναισθηματική αστάθεια. Προκειμένου να βοηθηθούν όλες αυτές οι ιδέες και οι εφευρέσεις να δουν το φως της ημέρας και να σταματήσουν να είναι απλά ανεκπλήρωτες ιδέες, η Κωτσόβολος προσκαλεί και προκαλεί αυτούς που θέλουν, να προσπαθήσουν να κάνουν τη ζωή των γύρω τους καλύτερη.

Στόχος της Κωτσόβολος, εκτός από το να δώσει την ώθηση σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν να γίνει η ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη, είναι να ευαισθητοποιήσει κόσμο και κοινωνία για συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και ταυτόχρονα να δώσει βήμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν οι οποίοι μέχρι τώρα έβρισκαν μπροστά τους κλειστές πόρτες και απρόθυμα αυτιά.

Η τεχνολογία πια δίνει απλόχερη βοήθεια σε οραματιστές και δημιουργούς, οι οποίοι έχουν πια στην διάθεση τους πάρα πολλά εργαλεία για να εκπληρώσουν τις ιδέες τους και η Κωτσόβολος, μια εταιρεία με αμιγώς τεχνολογικό προσανατολισμό που προωθεί την καινοτομία, τόσο σε καταναλωτικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Μέσω του διαγωνισμού καινοτομίας Better Life Challenge, η Κωτσόβολος απευθύνει κάλεσμα σε όσους πιστεύουν πως έχουν μια ιδέα ή μια εφεύρεση που θα μπορούσε να κάνει την ζωή των άλλων καλύτερη. Η ιδέα ξεκίνησε από το SingularityU Greece Summit, ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών ιδεών και θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των Startups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

Η συμμετοχή σε αυτό το διαγωνισμό καινοτομίας της Κωτσόβολος, είναι ανοιχτή σε άτομα, ομάδες και startup επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να έχουν ένα ανεπτυγμένο έργο χωρίς όμως οριστικοποιημένη λύση, ένα ανεπτυγμένο έργο με μια πρόταση για μια συγκεκριμένη τεχνική λύση ή μια μερικώς αναπτυγμένη τεχνική λύση με μια πρόταση για την τελική λύση.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, ενώ οι ιδέες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και από αυτές, οι πρώτες 3 θα βραβευθούν στις 03 Μαρτίου 2020 σε ειδική εκδήλωση κατά την διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας to Tech της Κωτσόβολος και θα τους απονεμηθούν τα παρακάτω δώρα:
– 1η ομάδα: χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ και υποτροφίες πτυχίου masters από το BCA College.
– 2η ομάδα: δωροεπιταγή συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.
3η ομάδα: δωροεπιταγή συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Startuppers, μέλη των πανεπιστημιακών ομάδων ή απλώς οι «λάτρεις των εφευρέσεων» μπορούν να λάβουν μέρος με μια πρωτοπόρα λύση τεχνολογίας που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με αναπηρίες, αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή στο Διαγωνισμό Καινοτομίας Better Life Challenge για να «Δημιουργήσουν μία καλύτερη ζωή με το έργο τους».

Όσοι λοιπόν θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη ζωή των γύρω τους καλύτερη και είναι σίγουροι ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία που ζούμε, η πρόκληση είναι εδώ.

Οραματιστές ενωθείτε λοιπόν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις