Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NBG Business Seeds: Η ομάδα που περνά απευθείας στη Β’ Φάση του 10ου Διαγωνισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τετραήμερο Bootcamp Match & Develop a startup Athens 7.0 για επιλεγμένες startups του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds. Στο Bootcamp συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες από την Αττική και την Κύπρο.

Το 7ο ετήριο Bootcamp διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ο.Π.Α. (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon και τη Bayer.

Παρουσιάσεις για επιχειρηματικότητα και επικοινωνία

Σύντομες παρουσιάσεις έγιναν σε θέματα επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας: Business Validation από την Κατερίνα Πραματάρη, αναπλ. Καθ. και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΑCEIn και partner στο Uni.fund, Pitching & Presentation Guide καθώς και Business Analytics από τον Δρ. Σπύρο Αρσένη Συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds, τη Δώρα Τραχανά, Associate στο Unifund και τον Γιώργο Καραντώνη Partner στο Μetavallon, Security by Design από τον Δημήτρη Γλυνό Census, Lean Startup από τον Αντώνη Λιβιεράτο Επικ. Καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ.

Συνάντηση καθοδήγησης

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση καθοδήγησης των ομάδων με επιχειρηματίες που ασχολούνται σε συναφείς τομείς. Συμμετείχαν η Σόνια Μουσαβερέ από τη Bayer, η Πόλυ Παλαιογιώργου από τη Cosmote, ο Σεραφείμ Καραΐσκος από την ΙCAP, ο Μάριος Παπαδόπουλος από τη Wifins, ο Αρτέμης Κασομούλης από το Doctoranytime, ο Γιώργος Μούσμουλας και ο Γιώργος Καραντώνης από το Μetavallon, η Γεωργία Κωνσταντίνου από το Skywalker, η Κατερίνα Πραματάρη και η Δώρα Τραχανά από το Unifund, o Γιώργος Καράμπελας από το Venture Friends, οι Αγγελική Καραγιαννάκη, Βασιλική Χρονάκη, Μαριάννα Γαλάνη, και Στράτος Μπαλούτσος από το ΑCEIn, οι Αντώνης Λιβιεράτος και Βασίλης Σιέμος από το Kέντρο Αρχιμίδης και οι Χάρης Βλατάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Αρσένης Σπύρος, Περικλής Οικονόμου και Γιώργος Νικολάου από την Εθνική Τράπεζα.

Παρουσίαση των ομάδων

Την τελευταία ημέρα του Bootcamp έγινε παρουσίαση των ομάδων σε επιτροπή που αποτελείτο από την Κατερίνα Πραματάρη Καθ. και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΑCEIn και partner στο Uni.fund, τον Γιώργο Καραντώνη partner του Metavallon, τον Κωνσταντίνο Καναβό, επικεφαλής Τομέα Business Banking της Εθνικής Τράπεζας και τον Αντώνη Λιβιεράτο, Επικ. Καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ.

Η Solmeyea στην Β’ φάση του Διαγωνισμού

Στο τέλος της παρουσίασης, διακρίθηκαν 9 ομάδες και βραβεύτηκαν με υπηρεσίες που έχουν άμεση συνάφεια με τις ανάγκες τους. Την πρόκριση στην Β’ φάση του 10ου Διαγωνισμού εξασφάλισε η εταιρεία Solmeyea. Οι ομάδες Placeme και Studymate προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο ACEIn. Οι ομάδες CureCancer και Solmeyea προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο Κέντρο Αρχιμίδης. Τέλος, υπηρεσίες Apifon προσφέρθηκαν στις ομάδες Placeme, Optiloan και Studymate, υπηρεσίες Geekbot στις ομάδες Optiloan, FlowFinance και Solmeyea και AWS στις ομάδες Studymate, FlowFinance, Optiloan, Research Connected, Embedded Marketing Technics, AI powered reading assistant και Placeme.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις