Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Greece Scales Up: Η Ελληνική Συμμετοχή στο MWC 2020

Με σύνθημα “Greece Scales Up!” και στόχο να εκφράσει τη νέα φάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα συμμετέχει για 8η χρονιά στο MWC 2020, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 24-27 Φεβρουαρίου 2020.

Το συνέδριο και έκθεση Mobile World Congress είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός της ψηφιακής επικοινωνίας και καινοτομίας (όχι μόνο mobile – με τη στενή έννοια), με περισσότερους από 100.000 επιχειρηματικούς επισκέπτες και σηματοδοτεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τις τάσεις στην αγορά και τις πολιτικές για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, δεκάδες χώρες παρουσιάζουν “εθνικά περίπτερα” επιδιώκοντας να αναδείξουν τις καινοτόμες επιχειρήσεις, και τις πολιτικές ανάπτυξης βασισμένες στην αξιοποίηση των Ψηφιακών τεχνολογιών. Η διοργάνωση προσφέρεται για τη δικτύωση και την διερεύνηση συνεργειών με τους σημαντικότερους τεχνολογικούς παίκτες, οι οποίοι για το σκοπό αυτό συμμετέχουν με περίπτερα χιλιάδων τετραγωνικών σε μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια καταγραφής της επιχειρηματικής – γεωπολιτικής ισχύος τους.

Η ελληνική συμμετοχή, με περίπτερο εθνικού χαρακτήρα, συνδιοργανώνεται από το 2013 με την αρωγή της πολιτείας μέσω των εκάστοτε αρμόδιων υπουργείων, της ΓΓΤΤ και της ΕΕΤΤ και του Enterprise Greece. Υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και τεχνολογικών φορέων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη και του Γραφείου ΟΕΥ που συμμετείχε στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Φέτος, η Ελλάδα θα συμμετέχει με δύο περίπτερα, ένα στην κυρίως έκθεση στο Hall 8.1 I49 (64τμ) και ένα στο 4YFN το οποίο φιλοξενεί 10 Startups. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν είναι οι: Acromove, Adaptit SA, Allweb Solutions, Anats SA, Apifon, Atlantis, Coffeeco, Crossnics, Crowdpolicy, Cytech Mobile, Dataverse LTD, European Union Agency for Cybersecurity, GREECE – HAMAC – ΣΕΚΕΕ, GREECE – SEKEE – HAMAC at 4YFN, Growth Mindset, iCON Platforms, Intracom Telecom, Invent ICT, LIKNOSS Group, Nable Solutions, Nanometrisis, NovelTech CityzenApp Smart City Platform, Parity Platform, REGATE S.A, SBOING, Solve, TETRAGON SA, VGL ESPORTS, YBeeMaestro.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις