Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NVIDIA: Ένας νέος παίκτης στον κόσμο του game streaming

Η game streaming υπηρεσία της NVIDIA, GeForce NOW είναι πλέον διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση στο επίσημο blog της αμερικανικής εταιρείας.

Το NVIDIA GeForce NOW θυμίζει τις υπηρεσίες Google Stadia και Microsoft xCloud, αφού ουσιαστικά η επεξεργασία των video games πραγματοποιείται στους διακομιστές της εταιρείας και στη συνέχεια, το παιχνίδι “στριμάρεται” στην οθόνη του συνδρομητή.
Ο χρήστης επομένως μπορεί να παίξει παιχνίδια σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή (PC, Mac, Android smartphone ή tablet, Nvidia Shield, σύντομα Smart TVs και Chromebooks). Το μόνο που χρειάζεται πια είναι μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ.

Η «εισαγωγική» ταχύτητα για το GeForce NOW πρέπει να αγγίζει τουλάχιστον τα 15 Mbps, για streaming με ποιότητα FHD (1080p) στα 60 καρέ/δευτερόλεπτο απαιτείται σύνδεση με ταχύτητα 30 Mbps, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία απαιτείται σύνδεση με ταχύτητα 50 Mbps, ενώ η απόδοση σχετίζεται άμεσα με το router και με τη διαθεσιμότητα των GeForce NOW servers ανά περιοχή.

Η υπηρεσία προσφέρει δύο πακέτα: ένα με δωρεάν πρόσβαση για gaming sessions με διάρκεια μίας ώρας και ένα με μηνιαία συνδρομή η οποία για περιορισμένο διάστημα θα προσφέρεται έναντι 5 ευρώ το μήνα.

Αυτό που κάνει το GeForce NOW να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες game streaming υπηρεσίες είναι ο τρόπος διαχείρισης των τίτλων, αφού, σύμφωνα με την NVIDIA, η πλατφόρμα λειτουργεί ως «μεσάζοντας», ο οποίος επιτρέπει τη μεταφορά τίτλων από αλλά ηλεκτρονικά καταστήματα (Steam, Epic Games Store, Battle.net κ.α.), δίνοντάς σου τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μία τεράστια βιβλιοθήκη με μια σημαντική λεπτομέρεια: ο χρήστης θα πρέπει να έχει ήδη στη κατοχή του το παιχνίδι.

Με πληροφορίες από το blog.plaisio.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις