Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σταματούν οι εργασίες για το νέο υπερ-εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία

Σταματούν οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου υπερ-εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία, μετά από σχετική εντολή γερμανικού δικαστηρίου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί μια “εκκαθάριση” σε μεγάλη δασική έκταση κοντά στο Βερολίνο, όπου θα τοποθετήσει τη νέα της μονάδα παραγωγής. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σχετικά με την καταστροφή της τοπικής πανίδας και των αποθεμάτων νερού.

Γενικότερα, το νέο εγχείρημα της Tesla έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ περιβαλλοντικών οργανώσεων και της πολιτικής σκηνής της χώρας, η οποία πιστεύει ότι το θέμα θα βλάψει την εικόνα της χώρας, από επιχειρηματικής κι επενδυτικής πλευράς.

Η Tesla δημιουργεί το πρώτο της ευρωπαϊκό υπερ-εργοστάσιο στο Βερολίνο

Η Tesla έχει αγοράσει περίπου 300 εκτάρια (περίπου 400 γήπεδα ποδοσφαίρου) στο Grünheide από το κράτος του Βρανδεμβούργου για να κατασκευάσει το εργοστάσιο που πρόκειται να ανοίξει το 2021. Η Tesla φιλοδοξεί να παράγει έως και 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο στο εργοστάσιο, απασχολώντας περίπου 12.000 άτομα.

Προκειμένου να “καθαρίσει” την έκταση αυτή, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προχωρήσει σε υλοτόμηση χιλιάδων δέντρων, σε μια έκταση περίπου 225 στρεμμάτων. Παρ’ότι η Tesla έχει συμφωνήσει να μεταφέρει αποικίες δασικών μυρμηγκιών, ερπετών και νυχτερίδων και εργάζεται με ειδικούς γι αυτόν τον σκοπό, οι δράσεις της έχουν εξοργίσει την γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση Green League.

Το δικαστήριο αποφάσισε λοιπόν την προσωρινή διακοπή των εργασιών, προκειμένου να γίνουν και άλλες ακροάσεις και να υπάρξει σύντομα μια τελική απόφαση για το μέλλον του giga-factory.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις