Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PredictHQ: 22 εκατ. για την εταιρεία που προβλέπει τη ζήτηση της Uber!

Το "μυστικό" της εταιρείας είναι ο συνδυασμός δεδομένων, βάσει του οποίου πετυχαίνει ακριβέστερα αποτελέσματα.

Η PredictHQ, Startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία αξιοποιεί σύνολα δεδομένων και βοηθά εταιρείες να προβλέψουν τη ζήτηση για τις υπηρεσίες τους, εξασφάλισε χρηματοδότηση Β’ Γύρου, ύψους 22 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2015, συγκεντρώνει εκατομμύρια δεδομένα σχετικά με συναυλίες, αθλητικές διοργανώσεις, δημόσιες αργίες και άλλα, προσθέτει άλλα ιδιόκτητα και “δυσεύρετα” δεδομένα, τα επεξεργάζεται και μέσω API, τα “προσφέρει” σε εταιρείες όπως η Uber, η Domino’s, και η Booking.com.

Τα δεδομένα αυτά είναι χρήσιμα γιατί ουσιαστικά προβλέπουν τη ζήτηση που ενδέχεται να έχει μια υπηρεσία, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το “μυστικό” της εταιρείας είναι ο συνδυασμός δεδομένων, βάσει του οποίου πετυχαίνει ακριβέστερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η διεξαγωγή μιας συναυλίας είναι ένδειξη ζήτησης για την Uber αλλά η πραγματοποίηση μιας σημαντικής έκθεσης στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα είναι κάτι που η εταιρεία σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση – και η Uber θέλει να το ξέρει.

Παράλληλα με αυτές τις πληροφορίες, η PredictHQ, μπορεί να προσφέρει κι άλλες, ανεξάρτητες πηγές δεδομένων, σχετικές με τον καιρό, για παράδειγμα. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο επίσης η Uber χρειάζεται, καθώς αν πιάσει βροχή την ώρα που τελειώνουν οι παραπάνω διοργανώσεις, οι οδηγοί μπορούν να είναι ήδη εκεί και να πιάσουν κατευθείαν δουλειά.

Αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της PredictHQ, η Domino’s μπορεί να αντλήσει συμπεράσματα σχετικά με τον αριθμό των μεταφορέων που θα χρειαστεί ένα συγκεκριμένο βράδυ κ.ο.κ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις