Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple προβλέπει επιπτώσεις σε έσοδα και παραγωγή λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις

Για προσωρινά προβλήματα στην τροφοδοσία των iPhones αλλά και μείωση των εσόδων της λόγω κορωνοϊού, προειδοποιεί η Apple.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι τόσο η ζήτηση όσο και η παραγωγή της έχει επηρεαστεί από την επιδημία στην Κίνα, με αποτέλεσμα λιγότερα iPhones να είναι διαθέσιμα το επόμενο διάστημα προς πώληση στο εξωτερικό.

Ο κορωνοϊός αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις, ωστόσο η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που δημόσια παραδέχεται ότι έχει επηρεαστεί από την επιδημία.

Οι απώλειες για την εταιρεία θεωρούνται πλέον δεδομένες αφού όλα τα κινεζικά καταστήματα της αναγκαστικά παραμένουν κλειστά, όπως και πολλά που ανήκουν σε συνεργάτες της. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα γεγονός που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις πολλών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Apple προέβλεψε ότι τα έσοδά της θα πέσουν κάπου ανάμεσα στα 63 δισ. δολάρια και τα 67 δισ. δολάρια, μια απόκλιση μεγαλύτερη από ότι συνηθίζεται λόγω της “απειλής” του κορωνοϊού. Έκτοτε, δεν έχει ανανεώσει τις προβλέψεις αυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις