Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CapitalT: Νέο “γυναικοκρατούμενο” VC ξεκινά επενδύσεις στην Ευρώπη

Η CapitalT, ένα νέο “γυναικοκρατούμενο” VC ανακοίνωσε το πρώτο του fund, ύψους 40 εκατ. ευρώ, το οποίο προορίζεται σε ευρωπαϊκές tech εταιρείες. Οι επενδύτριες, Janneke Niessen και  Eva de Mol, θέλουν να επικεντρωθούν σε founders που μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει τη σημασία που τους αρμόζει. 

Το VC χρησιμοποιεί ένα δικό του μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε δεδομένα και “καταργεί” τις προκαταλήψεις που καθορίζουν ποιοι ιδρυτές πρέπει να χρηματοδοτούνται, προκαταλήψεις όπως οι προηγούμενες συνδέσεις στο τεχνολογικό οικοσύστημα, η εμπιστοσύνη και η εξωτερική εμφάνιση.

Στο πλαίσιο του διδακτορικού της στα οικονομικά, η de Mol είχε αναπτύξει ένα δικό της αλγόριθμο αξιολόγησης επιχειρηματικών ομάδων και αυτό το εργαλείο είναι τώρα η βάση της προσέγγισης του επενδυτικού ταμείου.

Μεταξύ άλλων, η CapitalT υποστηρίζει την πρωτοβουλία #FundRight, η οποία εργάζεται για να ενισχύσει την ποικιλομορφία στο ολλανδικό οικοσύστημα. Ως μέρος της δέσμευσης της, κάθε εταιρεία του χαρτοφυλακίου της πρέπει να έχει έναν “κανόνα ένταξης” στην πολιτική της στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού έτσι ώστε για κάθε ανοιχτή θέση εργασίας, να περνά από συνέντευξη τουλάχιστον μία γυναίκα ή άλλο μέλος υποεκπροσωπούμενων ομάδων.

Το fund του VC έχει την υποστήριξη δεκαοκτώ επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων, εταιρειών – μονόκερων όπως οι TomTom, Booking και Adyen. Οι πρώτες επενδύσεις έχουν “πάει” σε δύο Startups από το Άμστερνταμ, την edtech WizeNoze και την HR technology startup, TestGorilla.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις