Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Grab: Χρηματοδότηση 856 εκατ. δολαρίων και επιθετική επέκταση στο Fintech!

Η Grab, μια από τις μεγαλύτερης εταιρείας διαμοιρασμού οχημάτων στη Νοτιοανατολική Ασία, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 706 εκατ. δολαρίων από την τράπεζα Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (MUFG) και επιπλέον 150 εκατ. δολάρια από την εταιρεία TIS Inc, καθώς επιδιώκει να επεκταθεί επιθετικά στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

“Η επένδυση της MUFG στη Grab είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη στρατηγική … και την ικανότητά μας να οικοδομήσουμε μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη επιχείρηση”, δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Grab, Ming Maa.

Η Grab, η οποία έχει την υποστήριξη της SoftBank, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών δανεισμού, ασφάλισης και διαχείρισης περιουσίας τόσο για τους καταναλωτές της Νοτιοανατολικής Ασίας όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αφού η εταιρεία είχε ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο, ότι σκοπεύει να γίνει fintech. Με ανακοίνωσή της τότε, είχε γνωστοποιήσει τη νέα της “συμμαχία” με τον όμιλο τηλεπικοινωνιών Singtel, με στόχο να λάβει πλήρη άδεια λειτουργίας ψηφιακής τράπεζας στη Σιγκαπούρη. 

Από τη νέα επένδυση θα επωφεληθεί βέβαια και η MUFG – ο Hironori Kamezawa, αναπληρωτής αντιπρόεδρος και προσεχώς CEO της MUFG, δήλωσε ότι η τράπεζα θα συνδυάσει τις προηγμένες τεχνολογίες της Grab και την τεχνογνωσία με την οικονομική της εμπειρία. “Πιστεύουμε ότι αυτή η συμμαχία θα δημιουργήσει επίσης πρόσθετη δυναμική για τον συνεχιζόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό της MUFG”, ανέφερε.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις