Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Attica Innovation Partnership στο Barcelona Tech Spirit

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και την υποστήριξη του τμήματος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, συμμετέχουν με Startups στο Barcelona Tech Spirit.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος, την στρατηγική στοχευμένης εξωστρέφειας και την επίτευξη αποτελεσμάτων στην κατεύθυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι του Attica Innovation Partnership πραγματοποιούν συναντήσεις με δομές καινοτομίας και επιχειρηματικούς φορείς.

Σημαντική ήταν η επίσκεψη, ενημέρωση και συζήτηση με την διευθύντρια του 3D Factory Incubator, Aintzane Arbide και τον πρόεδρο της Barcelona Zona Franca, Pere Navarro i Morera, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών με έμφαση στην εισαγωγή τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και την δημιουργία μιας συνέργιας για την δημιουργία ενός vertical 3D printing στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε σχετικά: «τα θετικά αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης είναι απόρροια μιας στοχευμένης προσπάθειας ετών. Σε μια εποχή που η συζήτηση περί κλαδικού διαχωρισμού στη παραγωγή δεν έχει πλέον σημασία υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών, εμείς στο Attica Innovation Partnership, επενδύουμε σε λύσεις του μέλλοντος που έχουν εφαρμογή σήμερα. Είναι μια επιλογή αληθινής ανάπτυξης για την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Η Aintzane Arbide επισήμανε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της συνεργασίας με το Attica Innovation Partnership γιατί μας δίνεται η ευκαιρία της δημιουργίας ισχυρών δεσμών με την Ελλάδα για την ανάπτυξη κοινών εργαλείων και προγραμμάτων για τα startups».

Οι startups της ΘΕΑ που συμμετέχουν στην αποστολή είναι: Parity Platform, VGL Esports.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις