Μαζικές ακυρώσεις εκδηλώσεων σε όλον τον κόσμο λόγω κορωνοϊού

F8, Game Developers Conference, Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στη "λίστα"

Ακυρώνονται μαζικά μεγάλες -τεχνολογικές και μη- εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το Facebook ακύρωσε το F8, το ετήσιο συνέδριο για developers, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει άλλους τρόπους “συνάντησης” της κοινότητας προγραμματιστών του, συμπεριλαμβανομένων live streams, τοπικών εκδηλώσεων και βίντεο. Σημειώνεται ότι πέρυσι, το συνέδριο του Facebook είχε συγκεντρώσει πάνω από 5000 ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, το Game Developers Conference , ένα από τα μεγαλύτερα gaming event παγκοσμίως, ανακοίνωσε την αποχώρηση μερικών εκ των μεγαλύτερων εταιρειών που θα έπαιρναν μέρος στη διοργάνωση. Αν και το συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου, μέχρι στιγμής δεν έχει ακυρωθεί, έχει ήδη αποχωρήσει η Sony (με το PlayStation), η Microsoft, η Microsoft, η EA, η Epic Games, η KOJIMA PRODUCTIONS και η unity.

To MWC 2020 ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού

Τέλος, μόλις πριν από λίγη ώρα, η κυβέρνηση της Ελβετίας απαγόρευσε όλες τις εκδηλώσεις άνω των χιλίων ατόμων, γεγονός που αυτόματα “ακυρώνει” το ετήσιο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου. Ήδη πριν την απόφαση βέβαια, αρκετές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Toyota,  o όμιλος Volkswagen και η Ferrari είχαν δηλώσει ότι θα μειώσουν ή θα ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα ακυρωθούν Startup εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες σε όλη την Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις